Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πλιγούρι
Υλικά:
κιμάς – 1 κιλό
πατάτες – 8 τεμ.
καρότα – 2 τεμ.
ντομάτες – 3 τεμ.
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
πιπέρι – 1 τεμ.
σκόρδο – 4 σκελίδες
πουρέ ντομάτας – 2 κουταλιές της σούπας.
πλιγούρι – 3 κουταλιές της σούπας.
ρίγανη – 1 κουταλιά της σούπας.
κύμινο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
κόκκινο πιπέρι – 2 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας.
πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο
νερό – 0,5 λίτρα
Ζάχαρη
δάφνη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι με βραστό νερό να καλύψει το πλιγούρι ή 1 εκ. πάνω από αυτό. Μένει να σταθεί για περίπου 20 λεπτά στο διάστημα αυτό κόβουμε τα απαραίτητα προϊόντα για το φαγητό.
Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά με μαύρο πιπέρι, 0,5 κουτ. κόκκινο πιπέρι, κύμινο, αλάτι, ριγανι και πλιγούρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στο αλεύρι.
Τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μαγειρεύονται σε ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέστε τα καρότα και τις πιπεριές σε κομμάτια. Προστίθεται νερό. Σε αυτό το διάστημα, προσθέτουμε στο στιφάδο πιπέρι και αλεύρι, μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Καρυκεύουμε με το μπαχάρι και τη δάφνη.
Αφού βράσουν, προσθέτουμε τις πατάτες σε φέτες και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τους κεφτέδες.
Το στιφάδο βράζεται για 20 λεπτά και στο τέλος καρυκεύεται με μαϊντανό.
Καλή Απόλαυση