• Υγιεινή επιλογή: Η συνταγή χωρίς τηγάνι είναι πιο υγιεινή, καθώς μειώνει την πρόσληψη λίπους.
  • Γεύση: Τα κεφτεδάκια παραμένουν ζουμερά και γευστικά, χάρη στην παρμεζάνα και τη σάλτσα ντομάτας.
  • Ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά για να δώσετε τη δική σας σφραγίδα στη συνταγή.
  • Συνολικά:

Η συνταγή για κεφτεδάκια με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας χωρίς τηγάνι αποτελεί μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση. Είναι εύκολη στην εκτέλεση και προσφέρει ποικιλία γεύσεων.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο καρότο ή κολοκυθάκι στο μείγμα των κεφτεδάκια για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε ψιλοκομμένο πιπεριές chili ή μπούκοβο.

Συστατικά

700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
60 γρ αλεύρι
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμενο
1 κρεμμυδι λιωμενο στο μιξερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
120 ml ζεστό νερό
300 ml από την αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
150-200 γρ τυρί μοτσαρέλα

Παρασκευή

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμα, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι,
τη ρίγανη και το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε τα πάντα καλά σε μια ομοιόμορφη μάζα.
Πιάστε το μείγμα με ένα κουτάλι και κυλήστε το ανάμεσα στις παλάμες σας σε μπαλάκια του επιθυμητού μεγέθους.

2. Ψήνουμε τα κεφτεδακια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, φτιάξτε σάλτσα ντομάτας, αν θέλετε. Εγω σοτάρω συνήθως το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω 700 ml πολτοποιημένη ντομάτα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μερικά λαχανικά.
Μαγειρεύω τα πάντα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

3. Μεταφέρετε τα ψημένα κεφτεδάκια σε ταψί και τα σκεπάζετε με την έτοιμη σάλτσα, βάζετε σε κάθε μπαλάκι ένα κομμάτι μοτσαρέλα

και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε τα κεφτεδακια από το φούρνο και τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

coolinarikaby Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Απαραίτητα προϊόντα:

500 γρ. κιμά κοτόπουλου
100 γρ. μουσκεμένη και πολύ καλά στιμμένη ψύχα ψωμιού
1 μέτριο ξερο κρεμμύδι τριμμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 αυγό
Λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο και λίγο μαϊντανό
2 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για πουλερικά
Αλάτι και πιπέρι
6-8 κ.σ λάδι
Επιπλέον λάδι για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. (κοφτές) αλεύρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Επιπλέον: Λίγο ψιλοκομμένο ανηθο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μα λεκάνη και τα ζυμώνουμε με τα χέρι μας μέχρι να ενωθούν καλά.
Πλάθουμε μικρά , στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με μπόλικο λάδι και τα ψήνουμε στους 180ο για 40 λεπτά περίπου , μέχρι να ροδίσουν καλά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Σε ένα απλωτό σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτουμε τότε το ζωμό , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να έρθει σε βρασμό και να “δέσει” η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα. Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα , προσθέτουμε μέσα τα κεφτεδάκια και περιμένουμε να πάρει μία βράση το φαγητό ώστε να ενωθούν τα δύο υλικά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο , ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή όρεξη.

Σημ. : Αν δε διαθέτουμε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βραστό νερό με μια κουταλιά “νοστιμιά” , μίγμα λαχανικών ή κοτόπουλου σε σκόνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
-Αν θέλουμε μπορούμε να αλευρώσουμε και να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια και να συνεχίσουμε την παρασκευή της σάλτσας στο ίδιο σκεύος αφήνοντας τα υπολείμματα του τηγανίσματος μέσα. Θα πετύχουμε οπωσδήποτε μεγαλύτερη νοστιμιά αλλά πολύ πιο “βαρύ” αποτέλεσμα!

 

Προηγούμενο άρθροKουλουράκια με στραγγιστό γιαούρτι
Επόμενο άρθροΠτι Φουρ: Ιδανικά για Κάθε Περίσταση, Δημιουργημένα με Αγάπη