Κεφτεδάκια αρνίσια στο φούρνο με τζατζίκι

Μια κλασική ελληνική σπιτική συνταγή για Κεφτεδάκια αρνίσια στό φουρνο. Μια γεύση από τη μαγειρική της μαμάς.

Συστατικά 🛒

Αρνίσια κεφτεδάκια:

700g κιμά αρνιού
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκόρδα, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας φρέσκo dy;osmo, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας Κορίανδρος αλεσμένος
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 αυγό, χτυπημένο
1/4 φλιτζάνι φρυγανιά
Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα τζατζίκι:
1 φλιτζάνι τριμμένο αγγούρι χωρίς τους σπόρους
1 1/2 φλιτζάνια απλό ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκια δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 μέτριο σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Κεφτέδες
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί και σχηματίστε τα κεφτεδάκια
Καλύψτε και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να μαριναριστούν οι γεύσεις.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά. Σερβίρεται καλύτερα με σάλτσα τζατζίκι.

Τζατζίκι
Με το χέρι σας στιωτε το αγγούρι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον βότανα, χυμό λεμονιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αν χρειάζεται.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο συνοδεία με πουρέ πατατιά

Κεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο συνοδεία με πουρέ πατατιά

Υλικά

Για τα Κεφτεδάκια
700γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι τρίμηνο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο αυγό
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, κόκκινη πιπέρια γλυκιά, κύμινο,
φρέσκο μαϊντανό, δυόσμο ρίγανη και ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αναμυγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και κάνουμε καλό ζύμωμα, πλάθω τα κεφτεδάκια και ψήνω στο γκριλ, λίγο πριν ψηθούν ρίχνω τη σπιτική σάλτσα που έχω προσθέσει λίγο κύμινο και αφήνω για αλλά 15 λεπτά, έτοιμο το φαγητό 👍👍👍

Για το πουρέ πατάτας
Καθαρίζω και κόβω της πατάτες και Βράζω για περίπου 20 λεπτά, ρίχνω το νερό και πρόσθετω μέσα αλάτι,πιπέρι,λίγο κουρκουμα, βουτηρο και με το εργαλείο πατάω της πατάτες να γίνει πουρές ‼️‼️‼️

Καλή όρεξη σε όλους 🌹🌹🌹

Η Συνταγή είναι της κας Yiota Ziaka

Προηγούμενο άρθροΚορυφαία Βασιλόπιτα αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΜια αφράτη, αέρινη αρωματική πλεξούδα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.