ΥΛIΚΑ

 350 γρ. φράουλες
 χυμό από μισό λεμόνι
 125 γρ. lurpak
 150 γρ. ζάχαρη και 100 γρ. ζάχαρη
 3 αυγά
 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 100 γρ. γάλα
 1 φακελάκι μπεικιν
 μια πρέζα αλάτι
 1 σφηνάκι κονιάκ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις φράουλες και μετά κόβουμε το κοτσανάκι.
Τις κόβουμε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα τηγανάκι.
Προσθέτουμε στο τηγανάκι το βούτυρο και τα 150 γρ. ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο μάτι και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. Τις
αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν
Τις βγάζουμε από την φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα υλικά στο τηγανάκι βάζουμε σε μία λεκάνη τα αυγά με τα 100 γρ.
ζάχαρη.
Χτυπάμε να αφρατέψουν και στην συνέχεια βάζουμε τα υλικά από το τηγανάκι και όλα τα
υλικά με οποία σειρά θέλουμε.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και είναι έτοιμο
το μείγμα του κέικ.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε
στους 180 για 40 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ και αν δεν λερωθεί είναι έτοιμο.
Το σερβίρετε με γλυκό κουταλιού φράουλα!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜία παραδοσιακή πίτα Θάσου
Επόμενο άρθροΠαστά λεμόνια, μοναδικά σε γεύση από την Βίκυ Κομάντου