Υλικά

Για το κέικ:
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
100 ml γάλα
100 ml φυτικό λάδι
200 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κακάο

Για την κρέμα:
500 ml γάλα
60 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα βανιλίνη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
200 ml γάλα για το μούλιασμα
Κακάο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω το γάλα και το λάδι και ανακατεύω καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Προσθέτω τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύω απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζω το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνω για 35 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη, το κορν φαλουερ και το αλεύρι.
Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Μόλις το κέικ κρυώσει λίγο, το τρυπάω με ένα πιρούνι και το περιχύνω με το γάλα για το μούλιασμα.
Αδειάζω την κρέμα πάνω από το κέικ και την απλώνω ομοιόμορφα.
Πασπαλίζω με κακάο και βάζω το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να παγώσει καλά.