Κέικ με κρέμα λευκής σοκολάτας και γλάσο σοκολατας

Η Συνταγή αυτή μπορεί να γίνει με ετοιμα παντεσπανια και ετοιμη κρεμα ζαχαροπλαστικής οπότε είναι πολυ πιο γρηγορη και απλή

Υλικά

Για τα παντεσπάνια:

4 μεγάλα αυγά
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής λευκής σοκολάτας

200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γραμμάρια πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Παντεσπάνια:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και στρώστε με λαδόκολλα δύο τετράγωνα ταψιά διαστάσεων 20 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να ανοιχτούν στο χρώμα.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
Μοιράστε το μείγμα ισομερώς στα δύο ταψιά και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής με λευκή σοκολατα:

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
Ενώ ζεσταίνετε το γάλα τοποθετήστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, απομακρύνετε από τη φωτιά. Ρίξτε σιγά σιγά το μισό από το ζεστό γάλα μέσα στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην κόψει το αυγό.
Ρίξτε το μείγμα του αυγού με το γάλα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και βάλτε το πάλι να σιγοβράσει. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, το άρωμα βανίλιας και την κομμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα.
Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, για περίπου 3-4 ώρες.
Αφού την βγάλετε από το ψυγείο, χτυπήστε ξανά την κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα για να αφρατέψει ξανά. Ανακατέψτε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής με την σαντιγί και τοποθετήστε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Τοποθετήστε την σακούλα στο ψυγείο μέχρι την στιγμή που θα την χρησιμοποιήσετε.

Συναρμολόγηση:

Με ένα μαχαιρι τετραγωνίζουμε τα παντεσπάνια και τοποθετούμε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και την κρέμα.
Περιχύνουμε την τούρτα με το γλάσο σοκολάτας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις στην κρέμα, όπως βανίλια, σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα με φρέσκα φρούτα ή ξηρους καρπους
Η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαγικό κέικ με κρέμα

Μαγικό κέικ κρέμας

Απίστευτα νόστιμο κέικ με γέμιση κρέμας! Χωρίς αμφιβολία, αυτό το εύκολο κέικ θα μπει στη στήλη των αγαπημένων κέικ! Η συνταγή είναι ιταλική, από μια ρωσική ιστοσελίδα.

Υλικά:

αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 180 g
αλεύρι 450 g
φρέσκο ​​γάλα 175 ml
φυτικό λάδι 150 ml
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
τριμμένη φλούδα λεμονιού

για την κρέμα:
ζάχαρη 120 g
κορν φλαουρ 70 g
αυγό 1 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 600 ml
βανίλια
και
ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζί με το μπεικιν και προστίθεται κουτάλι με κουτάλι, μαζί με φρέσκο ​​γάλα και φυτικό λάδι. Χρησιμοποιείται μίξερ. Τέλος τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα του κέικ.
Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό, γάλα, βανίλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά να πήξει σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής.
Αν δεν έχετε ρίξτε την σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, κόβοντας ελαφρώς το άκρο.
Το μείγμα κέικ αδειασετε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιωνουμε με μια μαριζ.
Με τη βοήθεια μια τσαντας ζαχαροπλαστικής, σχηματιζουμε ορθογώνια με την κρέμα στην άψητη ζύμη κέικ, στην οποία στη συνέχεια θα κοπεί το κέικ όταν ψηθεί.

Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα, στους 180 βαθμούς,


για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνεται στους 160 βαθμούς και ψήνεται για άλλα 10-15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο,


βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και μετά από 5-10 λεπτά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλη απολαυση!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλου που θα σε κάνουν να λιώσεις!
Επόμενο άρθροΜπισκοτογκοφρετίνια…Η συνταγή που θα σε κάνει να νιώσεις σαν παιδί