Κέικ με ξηρούς καρπούς

Υλικά:

5 αυγά
1 και 1/2 κουπα ζάχαρη
3/4 κουπας λάδι
2 βανίλιες
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι

Προαιρετικά:
αλεσμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
άχνη ζάχαρη

Παρασκευή:

1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
2) Προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
3) Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με κέικ. (Μπορείτε να προσθέσετε τους ξηρούς καρπούς
στο μείγμα σε αυτό το στάδιο ή να τους αφήσετε να πασπαλίσετε στο τέλος.)
4) Λαδώνουμε ένα φαρδύ (κατά προτίμηση στρογγυλό) ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

5) Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για 15-20 λεπτά.(Μπορούμε να ελέγξουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί η ζύμη για ασφάλεια).
6) Αφού ψηθεί το μείγμα, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού, κόψτε φιγούρες από τη ζύμη – κύκλους ή ημικύκλια.


7) Τακτοποιούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.


😎 Έχουμε ήδη έτοιμα τα μισοφέγγαρα!

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝτοματοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΣπιτικά μπισκότα ☕️