Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
Δεν χρειαζόμαστε μίξερ δεν χρειαζόμαστε ζυγαριά.

Υλικά 👇

2 ποτήρια πραλίνα (για μέσα και επάνω)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
4 αυγά
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ ρόδι ❤️
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
Στη μέση του μείγματος ρίχνουμε πραλίνα λιωμένη
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά στον αέρα
Αφού ξεφορμάρουμε το κέικ ρίχνουμε επάνω λιωμένη πραλίνα και φιστίκι αιγίνης προαιρετικά.

Εκτέλεση:

Βεβαιώσου ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρησιμοποίησε το ίδιο ποτήρι για να μετρήσεις όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε με αυγοδάρτη καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Τέλος, πρόσθεσε το γιαούρτι ανακατεψτε, το λικέρ ρόδι
και το αλάτι.
Στο μείγμα των υγρών, πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Ρίξτε το μισό μείγμα στην φόρμα σιλικονης και προσθέστε λίγη πραλίνα και απλώστε την να ενσωματωθει στο μειγμα.
Άπλωσε το υπόλοιπο μείγμα στην φόρμα πάνω απο την πραλίνα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά εάν ψήσετε στις αντιστάσεις αφήστε το 10 λεπτά ακόμη και ελεγχουμε με οδοντογλυφίδα.
Αφού κρυώσει το κέικ αναποδογυρίστε το, γαρνίρισε το με την υπόλοιπη λιωμένη πραλίνα και, αν θέλεις, με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Συμβουλές:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε λικέρ ή ξύσμα φρούτου προτιμάς.
Για ένα πιο έντονο άρωμα πραλίνας, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της πραλίνας που προσθέτεις στο μείγμα.
Αν δεν έχεις φόρμα σιλικόνης, χρησιμοποίησε μια κανονική φόρμα που έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει.
Απολαύστε αυτό το υπέροχο, αφράτο κέικ με την οικογένειά σας!