Κέικ Πορτοκαλιού με κρέμα

Υλικά

3 ολόκληρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή βανιλίνη)
90 ml σπορέλαιο
τριμμένη φλούδα ενός ακατέργαστου πορτοκαλιού
χυμός από ένα πορτοκάλι (περίπου 100-120 ml)
220 γρ αλεύρι 00
50 γρ άμυλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:
χυμός από δύο πορτοκάλια (περίπου 220-240 ml)
90 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
30 γρ αλεύρι 00

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο πλανητικό μίξερ χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Ακόμα χτυπάμε, ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το άμυλο και μια πρέζα αλάτι που ανακατέψαμε προηγουμένως.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 22-24 εκ. ή στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180° για περίπου 40-45 λεπτά (κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας).

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλεύρι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε όλα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και το αφήσουμε να κρυώσει, κόβουμε το κέικ, το γεμίζουμε με την κρέμα πορτοκαλιού (την οποία έχετε κρυώσει) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σε αυτό το σημείο, το πολύ απαλό και μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με κρέμα πορτοκαλιού θα είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια σε σούπα με μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΠατάτες Γιαχνί…ένα διάλειμμα από το κρέας με απλό νόστιμο φαγητό πατάτας (νηστίσιμο)