Κέικ σιμιγδάλι με καρύδια 

Αυτό το κέικ σιμιγδάλι με καρύδια είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του. Σε λιγότερο από 20 λεπτά, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό και αφράτο κέικ με υπέροχη γεύση και άρωμα.

Η συνταγή είναι πολύ απλή: Απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ψήστε. Το σιμιγδάλι δίνει στο κέικ μια ωραία υφή, ενώ τα καρύδια προσθέτουν τραγανότητα και γεύση.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο κέικ, όπως σταφίδες, ξύσμα πορτοκαλιού ή κανέλα.

Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο πρωινό, ένα υγιεινό σνακ ή ένα νόστιμο επιδόρπιο, αυτό το κέικ σιμιγδάλι με καρύδια είναι η τέλεια επιλογή!

Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Συμβουλές:

  • Για πιο αφράτο κέικ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Μπορείτε να ψήσετε το κέικ σε φόρμα για μάφιν για ατομικές μερίδες.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.

Υλικά

2 αυγα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ βανίλιας
180 γρ σιμιγδάλι
70 γρ αλεύρι καρύδας
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα
Ζάχαρη άχνη
Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα, για να μην κολλάει.

Εκτέλεση

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και το γάλα, προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι
καρύδας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25 εκ., τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° περίπου 18_20 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ❤️

κέικ σιμιγδάλι με καρύδια κέικ σιμιγδάλι με καρύδια

H συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Σιμιγδάλι Καραμέλας
Κείκ Σιμιγδαλι καραμελωμένο

Σήμερα σας προσφέρω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή κέικ με σιμιγδάλι καραμέλας!

Συστατικά για τη συνταγή (φόρμα charlotte 21cm x 8cm):

700ml πλήρες γάλα
80 γραμμάρια ζάχαρης
90 γραμμάρια σιμιγδάλι
30g βούτυρο
2 αυγα
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
1 λοβό βανίλιας
65g σταφίδας σταφίδας
+ 150 γραμμάρια ζάχαρης για την καραμέλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα την βάζουμε σε μέτρια ρίχνουμε την ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει.
Την αδειάζουμε σε μια φόρμα το κέικ και την κουνάμε γύρω γύρω να πάει και στις πλευρές η καραμέλα.
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και αφήνουμε στην ακρη.
Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε το γάλα το φασόλι βανίλιας αφου το ξύσουμε πρώτα το εσωτερικό μέσα στο γάλα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγα σιγα ενω ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη, φακελάκι βανίλιας ζάχαρης, βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενσωματωθούν ανακατευοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα και ανακατεύουμε. Τέλος ριχνουμε και τις σταφίδες.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην καραμελωμένη φόρμα.
Βαζουμε στο ένα ταψί με νερό μεχρι την μεση και μέσα σε αυτό το ταψί την φόρμα του κεικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα.

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

 

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμόνι: Το Αγαπημένο Σνακ για Μεγάλους και Μικρούς
Επόμενο άρθροΧατσαπουρι: Ζήστε την εμπειρία της αυθεντικής γεωργιανής κουζίνας