Κέικ με καραμελωμένα μήλα και καρύδι

Το κέικ με καραμελωμένα μήλα και καρύδι ακούγεται εξαιρετικά νόστιμο! Η γλυκιά καραμελένια γεύση των μηλών συνδυάζεται υπέροχα με την τραγανή υφή των καρυδιών. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα απολαυστικό γλυκό που μπορεί να απολαμβάνεται σε κάθε εποχή του χρόνου. Θα ήθελα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

Καραμελωμένα μήλα
1 ποτήρι ζάχαρη 200 ml περίπου
1/2 κούπα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
120 γραμμάρια βούτυρο
2 με 3 μήλα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για το κέικ
2 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα γιαούρτι
1/2 κούπα λάδι
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
12 γραμμάρια baking powder

Επικάλλυψη
30 καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

για τα καλαμελωμένα μήλα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά έως ότου καραμελώσει και είναι σε υγρή κατάσταση.
Στη συνέχεια σε μισή κούπα γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αφήνουμε στην άκρη
Μέσα στην καραμελωμένη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο το κόβουμε σε κομματάκια και με μία ξύλινη κουτάλα
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια το μείγμα με το γάλα και το κορν φλάουρ
κανέλα και ανακατεύουμε έως ότου αυτό το μείγμα σε χαμηλή φωτιά πήξει και το αφήνουμε στην άκρη

για το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά, ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε προσθέτουμε μετα και μία κουταλιά της σούπας ρούμι, αλεύρι κοσκινισμένο και το baking powder και συνεχίζουμε να χτυπάμε έως ότου πάρουμε ένα μείγμα το οποίο έχει μία ρευστότητα
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι αλευρωμένο και βουτυρωμένο 18 * 27 εκατοστά ταψάκι και από πάνω αδειάζουμε με ένα κουτάλι το καραμελωμένο μήλο.
Με το ίδιο κουτάλι ανακατεύουμε τη ζύμη ελαφρά με το καραμελωμένο μήλο ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά

Το βγάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει καραμελώνουμε περίπου 30 καρύδια ψιλοκομμένα και με αυτά αλείφουμε από πάνω το κέικ το
αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμο

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με καραμελωμένο ζαχαρούχο (Dulce de Leche)

Κέικ με καραμελωμένο ζαχαρούχο

Υλικά

Φορμα κέικ 24 cm:

Βάση:

3 αυγά
150 g ζάχαρης
180 γρ αλεσμένα καρύδια
20 γραμμάρια τριμμένη φρυγανια
1 βανίλια

κρέμα:
1 κουτί καραμελωμένου ζαχαρουχο γάλακτος (Dulce de Lache)
1 κουτ υγρή κρέμα γάλακτος
βανίλια

Γλάσσο:
100 g υγρή κρέμα
100 g φυσικής σοκολάτας
20 g βούτυρο
ζαχαρωμένα ή καραμελωμένα ολόκληρα καρύδια για διακόσμηση
σταφίδες για διακόσμηση

Παρασκευή:

* Για την βάση, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια. Καθώς
σκληραίνουν, προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας να κτυπά μέχρι να επιτευχθούν μαλακές κορυφές. Ανακατέψτε τα καρύδια με τη βανίλια και τις φρυγανιές. Αρχίστε να προσθέτετε στους κρόκους τα καρύδια και τα χτυπημένα ασπράδια αυγών, εναλλάσσοντάς τα. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα δοχείο κέικ καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 * για περίπου 20-25 λεπτά.

* Για την κρέμα, ανακατέψτε το καραμελωμένο γάλα και ανακατέψτε το με την προηγουμένως κτυπημένη κρέμα γάλακτος και βανίλια. Κατά την ανάμιξη, μην χρησιμοποιείτε μίξερ για να αποφύγετε την αραίωση της κρέμας.

* Για το γλασσο, ζεσταίνετε μαζί την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν όλα και θα πάρετε μια απαλή κρέμα. Εάν θέλετε περισσότερο γυαλί, αυξήστε τις ποσότητες.

* Συναρμολογήστε το κέικ στρωνωντας την κρέμα Dulce de leche στην βάση. Τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, λιώστε την σοκολάτα και ρίξτε την ενώ είναι ακόμα ελαφρώς ζεστή. Γαρνίρετε το κέικ με ζαχαρωμένα καρύδια και σταφίδες.

Καλή Απόλαυση!

 

Προηγούμενο άρθροΤραγανά τυροπιτάκια: Ακαταμάχητα και εύκολα!
Επόμενο άρθροCheesesticks πατάτας