Αυτά τα κεκάκια αμυγδάλου είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους και απαιτούν μόνο μερικά υλικά. Έχουν υπέροχη γεύση αμυγδάλου, είναι αφράτα και μυρωδάτα, και σίγουρα θα σας ξετρελάνουν!

Γεύση:

  • Τα κεκάκια αμυγδάλου έχουν μια πλούσια και βουτυρώδη γεύση που προέρχεται από τα αμύγδαλα και το βούτυρο.
  • Η γεύση γίνεται ακόμα πιο γλυκιά και αρωματική από την προσθήκη ζάχαρης, βανίλιας και ίσως ξύσματος λεμονιού ή πορτοκαλιού.
  • Η υφή τους είναι μαλακή και αφράτη, με μια ελαφριά κριτσανιστή υφή από τα αμύγδαλα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ροδόνερο με ανθόνερο ή με 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου.
  • Για πιο έντονη γεύση αμυγδάλου, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κεκάκια με ζάχαρη άχνη, τριμμένα αμύγδαλα ή φρέσκα φρούτα.

Συνοψίζοντας:

  • Τα κεκάκια αμυγδάλου είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για σνακ ή πρωινό.
  • Έχουν πλούσια γεύση, μαλακή υφή και είναι γεμάτα με υγιεινά συστατικά.
  • Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για να διαλέξετε, ώστε να βρείτε αυτή που ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Υλικά:

3/4 κουπας αλεύρι
1/4 κουπας αλεύρι αμυγδάλου
85 γρ βούτυρο μαλακό
3/4 κουπας ζάχαρη άχνη
πρέζα αλάτι
1/2 κουτ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. Ροδόνερο
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε και τα δύο είδη αλευριού σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο και προσθέτουμε 3/4 κουπας ζάχαρη άχνη, μια πρέζα αλάτι,
βανίλια και ροδόνερο.

Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε στο χαμηλό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και κόβουμε λίγη από τη ζύμη. Το πλάθουμε σε μπάλα και το τοποθετούμε στο ταψί.
Με τον ίδιο τρόπο πλάθετε και τις υπόλοιπες μπάλες, τοποθετώντας τις σε απόσταση μεταξύ τους.
Μην ξεχνάτε να αλευρώνετε τα χέρια σας μετά από κάθε μπάλα.
Ψήνετε τα κεκακια για 13-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες.
Τα βγάζουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από τη σήτα και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

ΠΗΓΗ: vkusnoteka.bg

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τα κεκάκια της Άνοιξης

Τα κεκάκια της Άνοιξης

Υλικά

1. αυγά-2
2. βούτυρο αγελάδας – 125 γραμμάρια.
3. γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας
4. αλεύρι – 1 φλιτζάνι τσαγιού
5. ζάχαρη – 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
6. βανίλια – 2 τεμάχια
7. μπέικιν πάουντερ – 1 πακέτο.
8. χρώμα ζαχαροπλαστικής – κόκκινο.

Για το γλασσο:
1. βούτυρο αγελάδας – 60 γραμμάρια.
2. τυρί κρέμα – 100 γραμμάρια.
3. ζάχαρη άχνη – 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
4. χυμός λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Εκτέλεση:

1. Τα προϊόντα πρέπει να είναι εκτός ψυγείου και σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρι, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και τη βαφή τροφίμων. Χρησιμοποιήστε ό,τι χρωματισμό τροφίμων έχετε στη διάθεσή σας. Ανακατέψτε ξανά πολύ καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα.

Τοποθετήστε ένα χάρτινο καλαθάκι σε κάθε υποδοχή της φόρμας για μάφινς ή αν χρησιμοποιείτε φόρμα σιλικόνης, μπορείτε επίσης να βάλετε το μείγμα απευθείας στη φόρμα, λαδώνοντάς το ελαφρά. Γεμίζουμε τις φόρμες για μάφινς κατά τα ¾ καθώς θα φουσκώσουν
στο ψήσιμο και αν το μείγμα είναι πολύ θα ξεχειλίσει και δεν θα ψηθεί.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
4. Όσο ψήνονται τα cupcakes, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι ρευστό. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ ή ένα σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά – το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
5. Διακοσμείτε τα cupcakes αφού κρυώσουν, διαφορετικά θα λιωσει και θα απλωθεί το γλασσο.

πηγη: Домашни вкусотии

Προηγούμενο άρθροCheesecake Κεράσι: Η Απαγορευμένη Απόλαυση που Λιώνει στο Στόμα
Επόμενο άρθροΡεβανί με γιαούρτι: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση!