Κεμπάπ κοτόπουλου, με σάλτσα γιαουρτιού
Τα κεμπάπ είναι η απόλυτη λιχουδιά στο στόμα για όλους. Αυτά αποδείχτηκαν νόστιμα σε συνδυασμό με τα συνοδευτικά.
Συστατικά
1/2 κιλό κιμάς κοτόπουλου ή κιμάς μπούτια κοτόπουλου που είναι πιο ζουμερός.
Μια χούφτα ψιλοτριμμένα καρότα
2 κουταλιές της σούπας ψίχα ψωμιού
1 τριμμένο κρεμμύδι (στυβουμε το χυμό πριν το βάλουμε στο κοτόπουλο)
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
¼ ματσάκι ρίγανη φρέσκια (τα φυλλαράκια)
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κοφτό κουτ. γλυκού σουμάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κοτόπουλο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού bbq μπαχαρικό (προαιρετικά)
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Σάλτσα γιαουρτιού
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μια κουταλιά βούτυρο
1/4 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι
1 κγ σκόνη σκόρδου
Μαϊντανός
Αλάτι για γεύση
Θρυμματισμένα πράσινα τσίλι
===================
Μέθοδος
Κεμπαπ
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα. Χρησιμοποιήστε ξύλινα σουβλάκια, λαδώστε τα χέρια σας (φροντίστε να έχετε επιπλέον λάδι για να πιάσει καλά το μείγμα στο σουβλάκι και να μην κολλάει στην επιφάνεια όταν το τοποθετήσετε σε πιατέλα) πλάθετε και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ψήστε στους 180 βαθμούς από κάθε πλευρά
για +-10 λεπτά.
===================
Σάλτσα γιαουρτιού
Βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα τηγάνι, αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ πηχτή
υφή σάλτσας.
Περιχύνουμε με σάλτσα τα κεμπάπ πριν τα σερβίρουμε.
===================