Κεμπάπ με απλό και εύκολο τρόπο
Η συνταγή για κεμπάπ με απλό και εύκολο τρόπο είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό γεύμα. Η συνταγή είναι εύκολη να ακολουθηθεί και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας προτιμήσεις.
Συστατικά
Μισό κιλό μοσχαρισιο από σπάλα ή ελιά
Μισό κιλό αρνιού (αρνί) κιμά από σπάλα ή «χεράκι»
1/4 κγ σόδα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο και στραγγισμένο καλά
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μισό φλιτζάνι παξιμάδι (τριμμένη φρυγανιά)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
½ κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος τριμμένος
1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
πίτες αραβικες για σουβλάκι προαιρετικά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με το χέρι τους 2 κιμάδες μαζί πολύ καλά
Ρίχνουμε την σόδα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπέρι, μαϊντανό, τριμμένη φρυγανιά και
ζυμώνουμε με το χερι όλα μαζί να ενσωματωθούν πολύ καλα.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να αναμειχθούν
καλά τα αρώματα.
Βρέχουμε τα χέρια μας περνούμε μια δόση του μείγματος κιμα σε μέγεθος μικρου πορτοκαλιού και τα δάχτυλα το πλάθουμε πανω σε μια σουβλα για κεμπάπ ενω βρέχουμε τα χερια μας συνέχεια.
Λαδώνουμε ελαφρώς την καυτή σχάρα και βάζουμε πάνω τα κεμπάπ.
Ψήνουμε για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
Αν θέλουμε να τα ψήσουμε στο φούρνο, τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνω
στους 200ºC, για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.