Αυτά τα κεμπάπια Φλώρινας δεν είναι απλά ένα νόστιμο φαγητό, είναι μια εμπειρία! Ο συνδυασμός των 3 κιμάδων (χοιρινό, μοσχαρίσιο και αρνί) δημιουργεί μια μοναδική γευστική αρμονία, γεμάτη ζουμερές μπουκιές και πλούσια αρώματα.

Αυτά τα κεμπάπια Φλώρινας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο, χορταστικό και γευστικότατο φαγητό. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος (400γρ Χοιρινό 300 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο 300 γρ Κιμά Πρόβειο)
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι ξίδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού στο γάλα για 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, το κύμινο και τη σόδα.
Στίβουμε καλά την ψίχα ψωμιού από το γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σχηματίζουμε μικρά κεμπάπια με το χέρι μας.
Τοποθετούμε τα κεμπάπια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα κεμπάπια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα κεμπάπια ζεστά με λεμόνι, ψωμί και δροσερό τζατζίκι.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κιμά και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πάπρικα, κανέλα ή γαρύφαλλο.
Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεμπάπια στη σχάρα.
Μπορείτε να σερβίρετε τα κεμπάπια με πίτες, σαλάτα και ντομάτα.
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι του κου Nick Sevastopoulos

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Υλικά

κιμάς αρνιού 1,5 κιλό (μπορείτε να προσθέσετε και μοσχαρίσιο κρέας αν έχετε)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χρησιμοποίησα και φρέσκα κρεμμυδάκια,
Μαϊντανός λίγα κοτσάνια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
Ένα ποτήρι γιαούρτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού σουμάκ αν έχετε
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά στον πολυκόφτη και τα αλέθω όλα μαζί.


Μαϊντανός και φρέσκο ​​κρεμμύδι κομμένα με το χέρι.
Αναμιγνύετε το κιμα, βρέχετε συνέχεια τα χέρια σας σε κρύο νερό και ζυμώνετε γρήγορα το μίγμα με δυνατές κινήσεις ,ώστε να απλώσει το λίπος παντού και τα αναμιχτούν σωστά τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αν χρειαστεί προσθέσετε και λίγο τριμμένο πάγοκαι συνεχίσετε το ζύμωμα.

Κατ ‘αρχήν, πρέπει να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για αυτό.
Ανάψτε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Η απόσταση από την εστία θερμότητας του κεμπάπ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-16 εκ., δηλαδή να είναι κοντά στην φωτιά. Παίρνετε ένα κομμάτι από το μίγμα και το «χτίζετε» με προσοχή επάνω στην βέργα χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

Πάντα κατά την διάρκεια της διαδικασίας βουτάμε τα χέρια μας παγωμένο νερό.

Ψήνετε τα κεμπάπ ανάλογα με την φωτιά σας και τον τύπο της βέργας που έχετε χρησιμοποιήσει, καθώς και το πάχος τους για 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε με πίτες , γιαούρτι, μαϊντανό και ψητές ντομάτες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτα με τυρί φέτα: Απλά υλικά, ασύγκριτη γεύση
Επόμενο άρθροΤυρόπιτες & Κασερόπιτες κουρού: Φτιάξτε τες μόνοι σας με αγάπη!