Κιμαδόπιτα με γιαούρτι

Eίναι πολύ νόστιμη και το πιο σημαντικό είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη να προετοιμαστεί. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό και έχει εξίσου καλή γεύση όταν είναι κρύο.

Συστατικά:

300 γραμμάρια κιμά (χρησιμοποίησα χοιρινό)
2 – 3 κρεμμύδια
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 γιαούρτι (200 Ml ποτήρι)
12 κουταλιές αλεύρι
1 Μπεικιν παουντερ
αλάτι (έβαλα 2 κουταλάκια του γλυκού)
πιπέρι (έβαλα 1 κουτάλι)
τηγάνι

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα μπαχαρικά.
Προσθέστε το αλεύρι αναμεμιγμένο με μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα όλα καλά.


Ρίχνουμε σε ένα καλά λιπασμένο ταψί, κατά προτίμηση στρογγυλό και ψήνουμε στους 200 ° C για περίπου 45 λεπτά.

Μπορείτε να σερβίρετε ζεστό ή κρύο, όπως ανέφερα παραπάνω. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Η πρώτη μου σκέψη για τον συνδυασμό με αυτό ήταν το γιαούρτι, γι ‘αυτό και το πρόσφερα ετσι στην οικογένειά μου.
Για τον εαυτό μου και τους πιο γκουρμε της οικογένειάς μου (στο θέμα των συνδυασμών φαγητού, και έτσι είναι το μεγαλύτερο παιδί μου), ετοίμασα σάλτσα μήλου, η οποία είχε υπέροχη γεύση και πήγαινε ακόμη καλύτερα.

 

Κιμαδόπιτα με Γιαούρτι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕίναι το καλύτερο Ρολό Πατάτας
Επόμενο άρθροΦανταστικό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό