Ρολό πατάτας

Υλικά

περίπου 1 κιλό πατάτας
2 αυγα
μπαχαρικά – θυμάρι, άνηθο και πιπέρι
1/2 συσκευασία. βούτυρο, 50 ml φρέσκο ​​γάλα
200 γρ τυρί,
αλάτι

για την γέμιση:

300g μπέικον, και ζαμπον
200-300g κίτρινο τυρί,
3 βραστά αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
250 γραμμάρια μοτσαρέλα,
2 καρότα και
100 g καλαμπόκι

Εκτέλεση

Οι πατάτες βράζονται, ξεφλουδίζονται και γίνονται πουρέ ενώ είναι ζεστές.
Προσθέστε αυγά, βούτυρο και γάλα και ανακατέψτε καλά
Προσθέστε τα μπαχαρικά και το τριμμένο τυρί, προσθέστε αλάτι
Καλύψτε ένα ορθογώνιο ταψί με χαρτί και πασπαλίστε με ψίχουλα.
Απλώστε το μείγμα πατάτας στο χαρτί – πάχους όχι περισσότερο από 1,5 cm και τοποθετήστε το σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για ψήσιμο για περίπου 15-20 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κόψτε το μπέικον σε μεγάλες λωρίδες, καρότα, αυγά και κίτρινο τυρί και μοτσαρέλα τριμμένη χύμα.

Αφαιρέστε απο το φουρνο και τοποθετήστε το μια πετσέτα απο πάνω ή μι αάλλη λαδόκολα.
Ενώ είναι ζεστό, το το πιάνατε ανάμεσα στις λαδόκολλες με τα χέρια σας και το γυρίζετε, και ξεκολάτε το χαρτί το απο κάτω.
Αφού λοιπόν το γυρίσαμε αρχίζουμε και στρωνουμε με τα υλικά της Γέμισης
Τυλίξτε σφιχτά με την πετσέτα ή την λαδόκολλα και αφήστε για 10 λεπτά για να κρυώσει ελαφρώς.
Είναι έτοιμο και μπορεί να κοψετε – όσο πιο κρύο είναι, τόσο πιο εύκολο είναι να το κόβεις.
Δεν περίμενα να κρυώσει και μου έσπασε λίγο.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡοζέδες Κυθήρων
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτα με γιαούρτι