Κιουνεφέ

Ψάχνετε για ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να πετάτε σε ένα σύννεφο από κανταΐφι; Το κιουνεφέ είναι η απάντηση!

Με απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το θεϊκό σιροπιαστό γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές όλων όσων το δοκιμάσουν.

Και το καλύτερο; Μπορείτε να το φτιάξετε με αγελαδινό βούτυρο, για μια πλούσια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά:

500γρ. κανταΐφι
400γρ. τυρί (ανθότυρο, μυζήθρα, μοτσαρέλα ή μίξη)
225γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού.
Αφρατέψτε το κανταΐφι και απλώστε το ομοιόμορφα στο ταψί.
Ρίξτε μπόλικο βούτυρο πάνω από το κανταΐφι.
Προσθέστε το τυρί της αρεσκείας σας (ή μίξη τυριών) πάνω από το κανταΐφι.
Καλύψτε με μια ακόμα στρώση κανταΐφι και ρίξτε μπόλικο βούτυρο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, φτιάχνοντας ένα σιρόπι.
Περιχύστε το ζεστό σιρόπι πάνω από τον ψημένο κουνεφέ.
Πασπαλίστε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και απολαύστε!
Συμβουλές:

Για πιο τραγανό κανταΐφι, ψήστε το για λίγο πριν το ρίξετε στο ταψί.
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο σιρόπι για extra γεύση.
Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε τον κουνεφέ με δροσερό γιαούρτι.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΔείτε τα μυστικά μου και κάνω τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ-express: Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο ρεκόρ!