Κοκκινιστό με τηγανητές πατάτες 

Υλικά για το κοκκινιστό κρέας

400γρ. ‏Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο ή χοιρινό)
2 ‏Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ‏ντομάτες (μόνο η σάλτσα τους)
‏Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
‏Λάδι
‏Μάραθο
Υλικά για τις τηγανητές πατάτες

Όση ποσότητα θέλετε ‏Πατάτες
‏Λάδι
‏Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες.
Τις βάζετε σε ένα δοχείο με νερό για να μην μαυρίσουν.
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά για να κάψει.
Αλατίζετε ελαφρά τις πατάτες και τις ρίχνετε στο λάδι.
Όταν τις βγάλετε, αν θέλετε προσθέστε αλάτι και ρίγανη.
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το βράζετε.
Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αφαιρείτε τον αφρό, χαμηλώνετε λίγο το μάτι της κουζίνας και το αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, περίπου σε 35 – 45 λεπτά.
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.
Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μάραθο.
Σιγοβράζετε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKέικ SNICKERS – βήμα προς βήμα – για αρχάριους
Επόμενο άρθροΜοναδικά τυρόψωμα με τσένταρ