Κοκκινιστό Κρέας με πατάτες στην κασταρόλα
Το Κοκκινιστό Κρέας με πατάτες είναι ένα υπέροχο κλασικό της ελληνικής και της Ιταλικής κουζίνας. Με τη συναρπαστική του γεύση και το ότι είναι ρουστίκ, αρέσει πάντα σε όλους.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο και δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι για γεύση
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
170 gr πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό,
το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και ανακατεύετε.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε.
Όταν ροδίσει το κρέας, προσθέστε το κόκκινο κρασί και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας.
Προσθέστε περίπου 1 φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Οι πατάτες υποτίθεται ότι καλύπτονται από το νερό, προσθέτουμε κι άλλες αν δεν είναι αρκετές.
Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε (σκεπασμένο) μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 40-45 λεπτά.
Εξαρτάται από το πώς κόβονται οι μεγάλες πατάτες.
Αν το φαγητό είναι πολύ νερουλό, λιώσε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και ρίξτο στην σάλτσα
που βράζει τελειώστε το μαγείρεμα με κλειστό καπάκι.
Σερβίρετε ζεστό με ψωμί και όρεξη!
H συνταγή είναι από το
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μοσχαρακι κοκκινιστο με πιλαφι.
Υλικα.
1 κιλο μοσχαρι μπουτι σε μεριδες πλυμενο
3 κρεμμυδια στο μουλτι
1 σκ σκορδο
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1 πιπερια κοκκινη μια πρασινη σε ροδελες
1 καροτο σε κυβους
1 σφηνακι λευκο κρασι
500 g ρυζι τυπου αμερικης βρασμενο και σουρωμενο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
αλατι πιπερι ριγανη παπρικα γλυκια
1 ποτηρακι ελαιολαδο
Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεμμυδι με το λαδι και το σκορδο και προσθετουμε τα λαχανικα και αφηνουμε για λιγο ριχνουμε και το κρεας
και αφηνουμε για 3 λεπτα σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε το αλατι και τα μπαχαρικα το χυμο και 2 ποτηρια ζεστο νερο .
Στη χυτρα το αφηνουμε 45 λεπτα και το σερβιρουμε με το ρυζι.
ΠΗΓΗ: Aristea Mpesiri