Τα κουλουράκια των λουλουδιών

Νοστιμα, τρυφερά, αμμώδη, εύθραυστα και πολύ καλά κουλουράκια 😋😋😋😋😋😋😋

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά

αυγό-1 τεμ
ζάχαρη – 200 γρ
μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη – 125 g
Βούτυρο – 1 κουταλιά της σούπας
λάδι – 125 ml
πρέζα αλάτι
μπέικιν πάουντερ – 1 κουτ
αμμωνία-1 κουτ.γλ
κρέμα γάλακτος – 100-150 γρ
ζάχαρη βανίλιας – 1 πακέτο
κακάο-2-3 κ.σ
αλεύρι – 600 γρ

Εκτέλεση

Τρίβουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο (χτυπάμε με σύρμα), προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε την αμμωνία στην κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε στη ζύμη, ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Το χωρίζουμε σε 2 μέρη. Στο ένα προσθέτουμε κακάο και στο άλλο 2-3 κ. σούπας αλεύρι
για να έχουν την ίδια συνοχή. Βάζουμε τα δύο μέρη σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μπάλα και ανοίγουμε περίπου κυκλους 2-3 χλστ. Έτσι δεν θα χρειάζεται να προσθέτουμε αλεύρι κάθε φορά.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καπακι από ένα πλαστικό μπουκάλι και κόβουμε κύκλους. Αυτό το κάνουμε με δύο είδη ζύμης, ενώ κόβουμε τη μια ζύμη, την άλλη την κρατάμε στο ψυγείο.

Φτιαχνουμε τα κουλουράκια:
Παίρνουμε κύκλους διαφορετικών χρωμάτων και βαζουμε έναν λευκό ένα μαυρο εν αλλαξ και σχηματίζουμε λουλούδια ή οτι άλλο θέλουμε.
Ψήνω σε φόρμα σε λαδόκολλα για περίπου 15 λεπτά σε θερμοκρασία 180°

Καλή όρεξη!!!

ΠΗΓΗ: Леся Риндик

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια με γιαούρτι

Τα αφράτα, ελαφριά και εξαιρετικά μαλακά κουλουράκια με γιαουρτι είναι πάντα μια δημοφιλής απόλαυση.
Είναι ιδανικά για φίλους ή για την οικογένεια. Είναι εντυπωσιακά στην εμφάνιση, αλλά φτιάχνονται εύκολα σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Συστατικά:

1 αυγό 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -100 γρ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας – 10 ml
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1/4 φλιτζάνι ξινη κρέμα-50 γρ. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι για μια ελαφριά εκδοχή)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο – 100 γρ
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο -320 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ – 5 γρ
Μούρα και κερασάκια τραγανα.

Κατευθύνσεις:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 αυγό, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μαζί για 2 λεπτά.
2. Προσθέστε στο μπολ αλάτι, γιαούρτι, μαλακό βούτυρο, κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε μέχρι να ενωθεί η ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να καθίσει για 10 λεπτά. Εάν η ζύμη γίνει πολύ μαλακή, παγώστε για 10 λεπτά.
3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοιξτε την ζυμη σε κύκλο 36 cm. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη 9 εκ., κόψτε 14 μπισκότα, ξανατυλίγοντας τα υπολείμματα και ξαναφτιαξτε τα. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση περίπου 4 εκ μεταξύ τους στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτη 6 εκ., τρυπήστε το κέντρο
των 14 κουλουριων. Διπλώστε τη μια πλευρά πάνω στην άλλη. Συμπληρώστε με φρέσκα μούρα η κερασακια.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ψήνουμε για 15 με 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσει πάνω στο ταψί για 5 λεπτά.

Καλη Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Loredana Balanga