Κολοκυθάκια σε κουρκούτι με τζατζίκι

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά:

  • Κουρκούτι: Χρυσαφένιο, τραγανό, και αφράτο! Το μυστικό είναι στο σωστό χτύπημα για να ενσωματωθεί αέρας, και φυσικά, η προσθήκη κρύας μπύρας για extra αφράτο αποτέλεσμα.
  • Κολοκυθάκια: Γλυκά, ζουμερά, και τέλεια ψημένα! Η λεπτή φέτα εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο και διατηρεί την υγρασία.
  • Τζατζίκι: Δροσερό, αγγουράτο, και με την τέλεια ισορροπία σκόρδου, άνηθου, και λεμονιού! Ιδανικό συνοδευτικό για να “σβήνει” τηγανητά.

Συνολικά:

  • Γεύση: Αξεπέραστη! Ο συνδυασμός του τραγανού κουρκουτιού, του ζουμερού κολοκυθιού, και του δροσερού τζατζικιού είναι απλά μαγικός.
  • Υφή: Τέλεια ισορροπία τραγανού και μαλακού.
  • Εμφάνιση: Ελκυστικό και λαχταριστό! Το χρυσαφένιο χρώμα και η ωραία παρουσίαση με το τζατζίκι κεντρίζουν αμέσως την όρεξη.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά στο κουρκούτι, όπως άνηθο, μαϊντανό, ή ρίγανη.
  • Για πιο spicy γεύση, προσθέστε πιπεριές Φλωρίνης στο κουρκούτι ή στο τζατζίκι.
  • Σερβίρετε με φέτες λεμονιού για extra δροσιά.

Συμπέρασμα:

Κολοκυθάκια σε κουρκούτι με τζατζίκι: ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, υφή, και εμφάνιση! Ιδανικό για ορεκτικό, μεζέ, ή ακόμα και για κυρίως γεύμα.

Βαθμολογία: 5/5

Tip: Για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα, βάλτε το κουρκούτι στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τηγανίσετε τα κολοκυθάκια.

Υλικά:

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι μπύρα (ή ανθρακούχο νερό)
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 cm.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αλεύρι με την μπύρα (ή το ανθρακούχο νερό) -εγω δεν ειχα αυτη την φορα- μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Βουτάμε τις φέτες κολοκυθάκι στο κουρκούτι, τις αφήνουμε να στραγγίξουν ελαφρώς και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
  5. Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
  6. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά με δροσερό τζατζίκι.

Συμβουλές:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο κουρκούτι και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, όπως τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή άνηθο.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να πανάρουμε τα κολοκυθάκια σε αλεύρι πριν τα βουτήξουμε στο κουρκούτι.
  • Το τζατζίκι μπορούμε να το φτιάξουμε με αγγούρι τριμμένο ή ψιλοκομμένο.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο τζατζίκι λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με ελιές: Το τέλειο σνακ για κάθε στιγμή!
Επόμενο άρθροΓλυκό Ραφαέλο: Δροσερό, αφράτο και γεμάτο νοστιμιά