Κολοκυθοκεφτέδες

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Τα υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες είναι απλά και εύκολα στη διάθεση όλων. Χρειαζόμαστε κολοκύθια, φέτα κρεμμύδι, σκόρδο, μυρωδικά και μπαχαρικά.

Η γεύση τους είναι μοναδική:

  • Η γλυκιά γεύση του κολοκυθιού ταιριάζει τέλεια με τα αρωματικά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό.
  • Το κρεμμύδι προσθέτει μια πικάντικη νότα, ενώ το τυρί μια αλμυρή γεύση που δένει όλα τα υλικά μαζί.
  • Η τραγανή κρούστα δημιουργείται από το αλεύρι και το αυγό, και κάνει κάθε μπουκιά μια απολαυστική εμπειρία.

Υλικά

1 κιλό και λιγότερο κολοκυθάκια
1/2 κιλό ή παραπάνω τυρί φέτα
2 ξερά κρεμμύδια
1 με 2 σκελίδες σκόρδο,
μπόλικο δυόσμο,
λίγο μαϊντανό
αρκετό άνηθο,
3 αυγά,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
2 μπέϊκιν πάουντερ

Εκτέλεση

Τρίβουμε κολοκύθια, στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια λεκάνη, με λίγο αλατάκι, να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα στίβουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη στην οποία τρίβουμε με τα χέρια μας τυρί φέτα, ψιλοκομμένα στο μούλτι
ξερά κρεμμύδια, σκόρδο, μπόλικο δυόσμο, λίγο μαϊντανό και αρκετό άνηθο, τ’ αυγά, αλατάκι λίγο, πιπεράκι, αλεύρι
για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει, για να πάρει το αλεύρι τα υγρά, χωρίς όμως να γίνει σφιχτή η ζύμη και δύο μπέϊκιν πάουντερ(Το μπέϊκιν πάουντερ, θα τους βοηθήσει να φουσκώσουν και να γίνουν αφράτοι.)

Ζυμώνουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας καλά, έχουμε στο τηγάνι μας σπορέλαιο, να έχει κάψει πολύ
καλά, για να μην τραβήξουν λάδι οι κεφτέδες μας και όταν αχνίζει, ξεκινάμε, βάζοντας μια κουταλιά γέμισης, μέσα σε ένα πιάτο μεγάλο και βαθύ, που έχουμε βάλει αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την σκεπάζουμε με αλεύρι και πλάθουμε έναν έναν τους κεφτέδες μας, λίγο πλακέ όμως, για να μας ψηθούν καλά μέσα.

Περίπου βγαίνουν, μια μεγάλη πιατέλα κολοκυθοκεφτέδες.
Μπορείτε να τους συνοδεύετε, με τζατζίκι ή οποιοδήποτε ντιπ γιαουρτιού, που εσείς επιθυμείτε. 

Η Συνταγή είναι της Ντίνα Κατσίρη

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια Μανταρινιού: Αρωματικά και Αφράτα!
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα με κιμά: Όλη η νοστιμιά σε μια πίτα