Κολοκυθοπατάτες με λεμόνι και μυρωδικά στη κατσαρόλα
Αυτό το πιάτο είναι μια πραγματική ωδή στις γεύσεις του καλοκαιριού! Η γλυκιά φρεσκάδα των κολοκυθιών αγκαλιάζει την αμυλώδη γεύση της πατάτας, ενώ η δροσιά του λεμονιού και η ευωδία των μυρωδικών απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.
Είναι ένα πιάτο απλό στην προετοιμασία του, ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή φιλικές συγκεντρώσεις.
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 5 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια
- 5 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
- Αλάτι και πιπέρι
- Παπρικα
- Κουρκουμά
- Μαϊντανός
- Άνηθος
- Δυόσμος
- Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
- Χυμός από 1 ή 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. νισεστε
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα πλασοτε, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμενο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την παπρικα, τον κουρκουμά και τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε το ζωμό από τα κοτσανάκια των μυρωδικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το νισεστε και λίγο ελαιόλαδο τα χτυπαμε
- Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και δενουμε το φαγητο μας,..
- Σερβίρουμε ζεστές.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότα ή γλυκοπατάτες.
- Αν δεν έχετε ζωμό από τα κοτσανάκια των μυρωδικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών ή νερό.
- Μπορείτε να σερβίρετε τις κολοκυθοπατάτες με τριμμένο τυρί ή γιαούρτι.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Sofia Valinou