Κολοκυθοπατάτες με λεμόνι και μυρωδικά στη κατσαρόλα

Αυτό το πιάτο είναι μια πραγματική ωδή στις γεύσεις του καλοκαιριού! Η γλυκιά φρεσκάδα των κολοκυθιών αγκαλιάζει την αμυλώδη γεύση της πατάτας, ενώ η δροσιά του λεμονιού και η ευωδία των μυρωδικών απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Είναι ένα πιάτο απλό στην προετοιμασία του, ιδανικό για οικογενειακά γεύματα ή φιλικές συγκεντρώσεις.

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια
  • 5 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παπρικα
  • Κουρκουμά
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • Δυόσμος
  • Ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  • Χυμός από 1 ή 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. νισεστε
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα πλασοτε, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμενο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την παπρικα, τον κουρκουμά και τα μυρωδικά.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό από τα κοτσανάκια των μυρωδικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το χυμό λεμονιού με το νισεστε και λίγο ελαιόλαδο τα χτυπαμε 
  7. Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και δενουμε το φαγητο μας,..
  8. Σερβίρουμε ζεστές.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότα ή γλυκοπατάτες.
  • Αν δεν έχετε ζωμό από τα κοτσανάκια των μυρωδικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών ή νερό.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τις κολοκυθοπατάτες με τριμμένο τυρί ή γιαούρτι.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Sofia Valinou

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με ρύζι
Επόμενο άρθροΓρήγορο Υγιεινό και νηστίσιμο: Μπριάμ Φούρνου