Κολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδα

Υλικά

Ψητή κολοκύθα πουρέ 2 φλιτζάνια τσαγιού
Λάδι 1/2 φλ
Νερό 1 φλ
Βρώμη 1/2 φλ
Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 6 τεμάχια
Ζάχαρη 1/2 φλ
Αλεύρι 1,5 φλ
Ζεστό νερό 1/2 φλ
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ
Χυμός λεμονιού 1 κ.γ
Νιφάδες καρύδας για πασπάλισμα 2 κ.σ

Παρασκευή

Προσθέστε τη ζάχαρη, το λάδι και το νερό στην πολτοποιημένη κολοκύθα και χτυπήστε καλά με ένα σύρμα.
Ακολουθεί το μπέικιν πάουντερ, ενώ χτυπάτε το μείγμα, προσθέτετε τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, το χυμό λεμονιού, την βρωμη
και το αλεύρι.
Ακολουθεί το ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε λαδωμένο ταψί κατάλληλου μεγέθους. Ήθελα ένα γρήγορο ψήσιμο και χρησιμοποίησα
ένα μεγάλο ταψί, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιήσω ένα ταψί με διάμετρο περίπου 26 cm.
Έψησα στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να στεγνώσει! Περίπου 20 λεπτά Έλεγχος.
Πασπαλίζω από πάνω μερικές νιφάδες καρύδας, μυρωδάτα και νόστιμα!

Καλή υγεία να έχετε

Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Υλικά

Για τη γέμιση

500 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
2 αυγά,
300 γραμ. φέτα ή λευκό αγελαδινό τυρί,
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
αλάτι, πιπέρι
2-3 κουτ.σ. ρύζι
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για επάλλειψη

1 κρόκο αυγού,
1 κουτ.σ. γιαούρτι
2 κουτ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Θα αλατίσεις την κολοκύθα και θα τη βάλεις σε ένα τηγάνι με λάδι. Θα τη σοτάρεις ελαφρά να μαλακώσει λίγο για 5-6 λεπτά και θα προσθέσεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μόλις μαλακώσουν ελαφρά κι αυτά θα τα σβήσεις με λευκό κρασί και θα απομακρύνεις από την εστία.

Μόλις τα λαχανικά έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου -βοηθάει πολύ να τους αλλάξεις σκεύος και να μην τα αφήσεις να κρυώσουν μέσα στο ζεστό τηγάνι
προσθέτεις άνηθο ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, αυγά, τυρί, γιαούρτι αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ.σ. ρύζι για να τραβήξει τυχόν υγρά που θα βγάλει η γέμιση.

Σε ένα ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα ανοίγεις το ένα φύλλο σφολιάτας από τα δύο που έχει η συσκευασία και απλώνεις ομοιόμορφα τη ζύμη πάνω της αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο περιμετρικά.
Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζεις περιμετρικά τα δυο φύλλα να ενωθεί η ζύμη με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τώρα ανακατεύεις τα υλικά της επάλλειψης και αλείφεις όλη την επιφάνεια της σφολιάτας για να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαρακώνεις ελαφρά σε κομμάτια την επιφάνεια της πίτας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της Μαίρη Τρακάδα από το κάτι νόστιμο

Προηγούμενο άρθροΖουμερές χοιρινές σπαλομπριζόλες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων