Κοτοκεφτέδες με πιπεριά

Αυτή η συνταγή για κοτοκεφτεδες με πιπεριά είναι γεμάτη γεύση και θα σας ενθουσιάσει! Είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό δείπνο. 

Είτε τους ψήσετε στο φούρνο, είτε τους τηγανίσετε, είτε τους ψήσετε στη σχάρα, οι κοτοκεφτέδες πάντα θα σας μαγέψουν με τη γεύση τους. Μπορείτε να τους σερβίρετε σκέτους, με σως γιαουρτιού ή ντομάτας, με ρύζι, πατάτες ή πουρέ λαχανικών.

Υλικά:

750 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ζητάμε να μας κόψουν κιμά από φιλεταρισμένο στήθος και μπούτι κοτόπουλου, χωρίς τις πέτσες, και να τον περάσουν μία φορά από τη μηχανή του κιμά από το χοντρό κόσκινο, γιατί αλλιώς γίνεται σαν λάσπη), κατευθείαν από το ψυγείο, για να μην κολλάει στα χέρια
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 πιπεριά(φλωρίνης ή πράσινη ή μειγμα), τριμμένη ή πολυ ψιλοκομμένη
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μία πρέζα μαύρο πιπέρι
⅓ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά κοτόπουλου, το τριμμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Πλάστε το μείγμα σε μικρές κοτολέτες.
Αφήστε τις κοτολέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε τις κοτολέτες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρετε ζεστές με την αγαπημένη σας σάλτσα ή γαρνιτούρα.

Προτάσεις:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως τριμμένο καρότο ή κολοκυθάκι.
Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τις κοτολέτες στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρετε τις κοτολέτες με πουρέ πατάτας, ρύζι ή σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με λαχανικά στην κατσαρόλα: Ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι!
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια φωλιά με τυριά στο φούρνο