Αυτή η συνταγή για κοτοκοιλιές λαδορίγανη είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Η απλή αλλά γευστική σάλτσα με μουστάρδα δίνει μια μοναδική πινελιά

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

1 κιλό κοτοκοιλιές
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη
Μείγμα μπαχαρικών
Αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
Βρασμός 5 ‘ στην χύτρα
Στο τέλος
Μουστάρδα 2 κσ
1 σφηνάκι χυμό λεμονιού
1 κγλ corn flour – λίγο νερό

Εκτέλεση

Σε μια χυτρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μετα προσθέτουνε τις κοτοκοιλιές να σοταριστούν μας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Αρωματίζουμε με ρίγανη, το επιλεγμένο μείγμα μπαχαρικών και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλες τι κοτοκοιλιές.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί περιμενουμε 1-2 λεπτα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την χυτρα και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά
Μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού ανακατευουμε και ριχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βρασει 2-3 λεπτα για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις κοτοκοιλιές ζεστά με τη σάλτσα τους. Μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά.

Συμβουλές:

  • Αν δεν έχετε χύτρα ταχύτητας, μπορείτε να μαγειρέψετε τα κοτοπουλάκια σε κανονική κατσαρόλα για λίγο περισσότερο χρόνο.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι ή πιπεριά καγιέν.

Προηγούμενο άρθροΚέικ γεμιστό με μαρμελάδα σύκο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια σαλιγκάρι