Κοτόπιτα
Συστατικά
¼ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
600-650 gr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα, τεμαχισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
¼ φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλάκια του γλυκού μέντα
½ φλιτζάνι χρυσή σταφίδα (προαιρετικά)
2 αυγα
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί κεφαλότυρι (προαιρετικό)
1 κουτί φύλλο για πίτα
¾ – 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο ή ελαιόλαδο για βούρτσισμα
Παρασκευή
Θερμάνετε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα κρεμμύδια, το κομμένο κοτόπουλο, τα μπαχαρικά, το ρύζι, τη μέντα, τις σταφίδες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί και αλατοπιπερίστε.
Βουρτσίστε το κάτω μέρος του ταψιού με λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα φύλλο και βουρτσίστε.
Συνεχίστε να προσθέτετε φύλλα μέχρι να εξαντληθεί το ½ κουτί.
Προσθέστε το μείγμα
και συνεχίστε να στρώνετε τα φύλλα μέχρι να εξαντληθούν. Βουρτσίστε από πάνω και χαράξτε ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 ° για 50 λεπτά (ή έως ότου γίνει χρυσό καφέ).
Συμβουλή: Αφαιρέστε τα φίλα από την κατάψυξη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 24 ώρες. Ανοίξτε το φίλτρο και τοποθετήστε επάνω στεγνή πετσέτα. Κάλυψτε το φύλλο (ενώ εργάζεστε) με υγρή πετσέτα για να το κρατήσει υγρό. Απολαμβάνω!
Καλή Απόλαυση