Η κοτόπιτα με φύλλο κρούστας και νιφάδες βρώμης είναι μία εύκολη πίτα! Η πίτα αυτή έχει τραγανή κρούστα, ωραίο μειγμα κοτόπουλο με κρυμμύδια μέσα και λίγη υγιεινή βρώμη. Αυτή η συνταγή είναι απλή στην παρασκευή της, ιδανική για κάθε στιγμη και σίγουρα θα αρέσει σε μικτρους και μεγαλους.

Υλικά:

  • 1 βραστό στήθος κοτόπουλο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης
  • 12 φύλλα κρούστας
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  2. Ρίξτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και σοτάρετε μέχρι να ζεσταθεί.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, τα αυγά, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Προσθέστε το μίγμα με τη φέτα στο κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
  6. Ρίξτε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε ξανά.
  7. Λαδώστε ένα ταψί 28 εκ. και στρώστε 6 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας καλά κάθε φύλλο.
  8. Ρίξτε τη γέμιση του κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα.
  9. Καλύψτε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας καλά κάθε φύλλο.
  10. Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και ψεκάστε την με νερό.
  11. Καλύψτε το ταψί με αλουμίνιο και ψήστε στους 190°C για 20 λεπτά.
  12. Ξε盖 το αλουμίνιο και ψήστε στους 180°C για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
  13. Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότα ή αρακά.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την πίτα με μια δροσερή σαλάτα ή με σως γιαουρτιού.

    Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας
    Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με Nutella και φιστίκι Αιγίνης …για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο
Επόμενο άρθροΚέικ Μήλου με καρύδια