Η κοτόπιτα με φύλλο κρούστας και νιφάδες βρώμης είναι μία εύκολη πίτα! Η πίτα αυτή έχει τραγανή κρούστα, ωραίο μειγμα κοτόπουλο με κρυμμύδια μέσα και λίγη υγιεινή βρώμη. Αυτή η συνταγή είναι απλή στην παρασκευή της, ιδανική για κάθε στιγμη και σίγουρα θα αρέσει σε μικτρους και μεγαλους.
Υλικά:
- 1 βραστό στήθος κοτόπουλο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης
- 12 φύλλα κρούστας
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την πιπεριά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Ρίξτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και σοτάρετε μέχρι να ζεσταθεί.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, τα αυγά, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε το μίγμα με τη φέτα στο κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε ξανά.
- Λαδώστε ένα ταψί 28 εκ. και στρώστε 6 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας καλά κάθε φύλλο.
- Ρίξτε τη γέμιση του κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας καλά κάθε φύλλο.
- Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και ψεκάστε την με νερό.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμίνιο και ψήστε στους 190°C για 20 λεπτά.
- Ξε盖 το αλουμίνιο και ψήστε στους 180°C για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, καρότα ή αρακά.
- Μπορείτε να σερβίρετε την πίτα με μια δροσερή σαλάτα ή με σως γιαουρτιού.
Καλή όρεξη!
H Συνταγή είναι της Souki Simeonidou