Κοτόπιτα ήταν πεντανόστιμη! Η γέμιση με τις πιπεριές και τα μυρωδικά ήταν γεμάτη γεύση και άρωμα, ενώ το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και μαλακό. Η ισορροπία των γεύσεων ήταν τέλεια, με μια ωραία πιπεριά από τις πιπεριές και μια δροσερή νότα από τα μυρωδικά. Η πίτα ήταν τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό.

Υλικά

Ζυμη
2 αυγά
150 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι.
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150 γραμμάρια βρασμένων πατατών
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Γεμιση
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές.
αλάτι και μαύρο πιπέρι.
150 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
μαύρο πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη.
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
200 γρ τυρια τριμμενα (παρμεζανα ενταμ κεφαλογραβιερα)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο αυγά το γάλα το σκόρδο, μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές σούπας λάδι τις βρασμένες πατάτες(τις λιωνουμε λιγο με τα χερια) και ανακατευουμε.
Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μπολ μέσα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε πολύ καλά να γινει σαν κρέμα.
Αδειαζουμε το μπλέντερ πάλι μέσα στο μπολ φυσικά το έχουμε πλύνει με τέσσερις κουταλιές αλεύρι baking powder και ξεκινάμε ν ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε μαι ρευστή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τις πιπεριές ψιλοκομμένες αλάτι πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουνε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο πιπέρι σκόρδο ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε ανακατεύουμε να πάρουμε μία πηχτή σάλτσα
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει

Στρώνουμε το ταψακι μας με μία λαδόκολλα εφόσον έχουμε αλείψει το ταψί μας με λάδι έτσι ώστε να κολλήσει η λαδόκολλα αδειάζουμε το μισο και λιγο παραπανω απο το υγρό μείγμα αλεριου από το μπολ και από πάνω βάζουμε όλη τη γέμιση κοτόπουλο και την σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μειγμα.
Πασπαλίζουμε με τά τριμμένα τυριά και από πάνω πασπαλιχουμερ με ρίγανη και ψήνουμε στους 180° βαθμούς για 30 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη

Καλή απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής Ricette arabe facili

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπιτα με μπεσαμελ και σφολιάτα

Κοτόπιτα με μπεσαμελ

Αντί για ένα μεγάλο ταψί , έφτιαξα 2α μικρότερα χρησιμοποιώντας σφολιάτα στο ένα και ένα κανονικό φυλό στο άλλο.

Συστατικά

– 500 γρ στήθος κοτόπουλου
– 2 κουπες νερό
– 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
– 5 κουταλιές αλάτι βούτυρο, χωρισμένο
– 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι σε κύβους
– 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
– 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
– 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
– 1 φλιτζάνι ζωμό από βραστό κοτόπουλο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 1 αυγό, χτυπημένο
– 110 γρ θρυμματισμένη φέτα
– και μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
– 1 πακέτο χρυσή ζύμη σφολιάτα μόνο 2 σε συσκευασία.

Οδηγίες

– Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
– Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το κύβο και το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και διαλλύστε το κοτόπουλο με πιρούνια. Μην πετάξετε το ζωμό.
– Ενώ το κοτόπουλο βράζει, ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια υψηλή φωτιά, 3-4 λεπτά.
– Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε σε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ. Ανακατέψτε μέχρι να υγραθεί το κορν φλαόυρ και, στη συνέχεια, επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέστε αργά το ζεστό γάλα, και 1 φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρώς. Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίξτε αλάτι, πιπέρι.

– Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο τεμαχισμένο κοτόπουλο στο μπολ. Προσθέστε τη φέτα και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι στις προτιμήσεις σας. Τέλος, ανακατέψτε στο κτυπημένο αυγό.
– Τοποθετήστε 1 φύλλο σφολιάτα, στο ταψί 22Χ22 αφήστε την περίσσεια ζύμης φυλό να κρέμεται πάνω από το ταψί.
– Ρίξτε την γέμιση κοτόπουλου στο κέντρο και απλώστε το ομοιόμορφα.
– Τοποθετήστε το άλλο φύλλο πάνω από την γέμιση και τυλίξτε την άκρη του φύλλου μαζί να κάνουν το κόθρο. (συνήθως κόβω λίγο από το υπερβολικό φυλό μόνο από το πάνω φύλλο, δεν θέλετε πολύ παχύ, ώστε να παραμείνει άψητο.
Βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και αλέστε λίγο φρέσκο ​​πιπέρι πάνω από το πάνω φυλλό.
– Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια μεγέθους σερβιρίσματος, φροντίζοντας να κόψετε και το κάτω φύλλο.
– Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 45-50 λεπτά, έως ότου το κέντρο είναι αφρώδες και η κρούστα είναι χρυσή.
– Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία και Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Vasiliki Koula Demetrio

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή καρυδόπιτα με μεγάλη επιτυχία
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια πρασόπιτα στο άψε σβήσε: Ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο