Κοτόπιτα  φτιαγμένη με τρυφερό κοτόπουλο, πλούσια σάλτσα μπεσαμέλ και τραγανό φύλλο, η κοτόπιτα αποτελεί ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Είτε την απολαύσετε ζεστή από το φούρνο, είτε κρύα η κοτόπιτα θα σας κερδίσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της.

Υλικά

1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ολόκληρο, χαραγμένο,
1 μεγάλο καρότο,
1 φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο!
2 κρεμμύδια σε φέτες ή μεγάλα καρέ,
1 πιπεριά πράσινη
2 Φλωρίνης σε καρέ!
3 αυγά (κρατάω τον ένα κρόκο),
200γρ περίπου ρεγγάτο,
1-2 γιαουρτια 2%,
4-5 φέτες γαλοπούλα σε καρέ,
μαιντανό,
λίγο ζωμό,
αλατι με μέτρο, πιπέρι και πάπρικα!
1 πακέτο φύλλα χωριάτικα

Εκτέλεση

Τεμαχίζω το κοτόπουλο! Εγώ αυτή τη φορά πήρα ένα στήθος και μια συσκευασία μπούτια φιλέτο και τα έβρασα με 1 κρεμμύδι ολόκληρο, χαραγμένο,
1 μεγάλο καρότο, φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο!
Μόλις έγινε, αφησα να κρυώσει, το καθάρισα και το έκοψα σε κυβάκια, μαζί με το καρότο! Φύλαξα ξεχωριστά τον ζωμό αφού τον πέρασα από το
σουρωτήρι!
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν 2 κρεμμύδια σε φέτες ή μεγάλα καρέ, πιπεριες κομμένες σε καρέ!
Προσθέτω το κοτόπουλο και το καρότο και λίγο ζωμό και ανακατέβω για πέντε λεπτά!
Αφήνω να κρυώσει η γέμιση!

Προσθέτω τ αυγά, ρεγγάτο, γιαουρτια τις φέτες γαλοπούλας σε καρέ, μαιντανό, λίγο ζωμό, αλατι με μέτρο, πιπέρι και πάπρικα!
Λαδώνω το μεγάλο ταψί, στρώνω 3 φύλλα χωριάτικα, απλώνω τη γέμιση, σκεπάζω με τα άλλα 3 φύλλα, όλα λαδωμένα ανάμεσα!
Γυρίζω ότι περισσεύει, περνάω την επιφάνεια με τον κρόκο, λάδι και ελάχιστο νερό, πασπαλίζω με σουσάμι!
Ψήνω περίπου 1 ώρα! Εαν πάρει πολύ απο πάνω, γυρίζω στην κάτω αντίσταση, μέχρι να γίνει!

ΠΗΓΗ: Γεωργία Φαραζή

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι σαλάτα με πατάτες ντομάτες ελιές
Επόμενο άρθροΤραγανά μπισκοτάκια Cantuccini