Κοτόπουλο με λεμόνι και ελιές σερβιρισμένο με ρύζι 

Ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα για τις πιο πολυάσχολες μέρες σας! Το Κοτόπουλο είναι πάντα ένα γρήγορο πιάτο, με λεμόνι και ελιές σερβιρισμένο με ρύζι το κανεις γκουρμέ

Συστατικά 🛒

1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού Τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο αλεσμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού Κουρκουμάς
1/4 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
3/4 του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
3/4 κούπας πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά και
από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειαστεί.
Μαγειρέψτε και ροδίστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το κύμινο, τον
κουρκουμά, την κανέλα και το πιπέρι. Ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου.
Τώρα προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, αφήστε τα να πάρουν μια βράση, μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι να
ψηθεί το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο, ανακατέψτε το διαλυμένο κορν φλάουρ μέχρι να πήξει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέστε τις ελιές
και το φρέσκο χυμό λεμονιού.
Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρετε με ρύζι ή κουσκούς.

Καλή όρεξη! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο στο τηγάνι Λεμονάτο

Υλικά

60 ml σπορέλαιο
4 στήθοι κοτόπουλου
4 αυγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι Αλεύρι γ.ο.χ
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
110 γρ βούτυρο
Χυμός από 2 λεμόνια
Φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μεσαία υψηλή φωτια το λάδι. Χτυπάμε το στήθος να λεπτύνει, το βουτάμε σε αυγά και στη συνέχεια στο αλεύρι, τοποθετούμε σε καυτό λάδι. Τηγανίστε κάθε πλευρά, περίπου 4 έως 5 λεπτά.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Προσθέστε το ζωμό στο τηγάνι και αφήστε να σωθεί κατά περίπου τα 2/3, χτυπήστε μέσα το βούτυρο, αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και μαϊντανό και περιχύστε το κοτόπουλο.

Καλή Απόλαυση