Χαρίστε στους γευστικούς σας κάλυκες ένα ταξίδι στην Ιταλία με Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα. Ένα απολαυστικό μείγμα από ζουμερό κοτόπουλο, κρεμώδη σάλτσα σπανάκι και από πάνω λιαστή ντομάτα για μια έκρηξη γεύσης!

Υλικά 🛒

2 Στήθη Κοτόπουλου κομμένα στη μέση
200g Σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο στεγνό
100g Τυρί κρέμα, μαλακωμένη
80ml κρεμα γαλακτος 35%
4 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
30g Τυρί παρμεζάνα
250g λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες με 2 κουταλιές της σούπας λάδι
150g Μοτσαρέλα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Χτυπάμε το χοντρό μέρος του στήθους να πλατύνει, (αυτό μαλακώνει και το κοτόπουλο).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάκακτος.
Προσθέστε το μισό από το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη σκόνη τσίλι και το μειγμα μπαχαρικων.
Τώρα προσθέστε την παρμεζάνα, 50g από την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στον πάτο ενός πυρεξ. Αλατοπιπερώνουμε, την πάπρικα και το υπόλοιπο μισό ψιλοκομμένο σκόρδο.
Απλώστε το μείγμα σπανάκι και κρέμα τυριού πάνω από το κοτόπουλο, προσθέστε λιαστές ντομάτες και περιχύστε 2 κουταλιές της σούπας
λάδι που κρατήσαμε από τις ντομάτες. Ολοκληρώστε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα.
Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά καλά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια ξεσκεπάστε και ψήστε 15 λεπτά ακόμη
ή μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.

Καλή Απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι τριμμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο άνηθο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, τη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε τα υλικά σε μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λευκό κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.

Tips:

Για πιο ζουμερά μπιφτέκια, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1/4 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα πορτοκαλιού και άλλα μυρωδικά, όπως βασιλικό, ρίγανη ή θυμάρι.

Προηγούμενο άρθροΚαριόκες με Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΠαγωτό Καραμέλα: Η Απόλυτη Αμαρτία