Κοτόπουλο με χόρτα

Το κοτόπουλο με χόρτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη νοστιμιά του κοτόπουλου με τη φρεσκάδα των χόρτων, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η βασική συνταγή για κοτόπουλο με χόρτα περιλαμβάνει κοτόπουλο, χόρτα εποχής, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, και νερό ή ζωμό κότας. Τα χόρτα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι τα ραδίκια, οι τσουκνίδες, τα αντίδια, το σπανάκι και ο άνηθος.

Το κοτόπουλο με χόρτα μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Η πιο παραδοσιακή μέθοδος είναι το φρικασέ, όπου το κοτόπουλο σοτάρεται και στη συνέχεια μαγειρεύεται με τα χόρτα σε λευκό κρασί και ζωμό κότας. Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος είναι το τσιγαριαστό, όπου το κοτόπουλο και τα χόρτα σοτάρονται μαζί σε ελαιόλαδο.

Το κοτόπουλο με χόρτα είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό φαγητό. Το κοτόπουλο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ τα χόρτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Υλικά

1/2 Κοτόπουλο
2 Ματσάκια Αντίδια
2 Ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 Κούπας άνηθο
1 Κούπα χυμό ντομάτας σπιτική
1 Κουτάλι σούπας πελτέ
3/4 Κούπας λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σοτάρουμε το κοτόπουλο απότις δύο μεριές .
Στην συνέχεια και το κρεμμύδι . Προσθέτουμε το πελτέ το χυμό ντομάτας και όλα τα μυρωδικά Και νερό όσο χρειαστεί. Αλάτι και πιπέρι. Σε άλλη κατσαρόλα έχουμε μισό βράσει τα χόρτα. Όταν δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε και τα χόρτα για 15 λεπτά προς το τέλος εάν θέλουμε προσθέτουμε και λεμόνι είναι υπέροχο φαγητό . Σερβίρουμε και καλή απόλαυση !!

Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros

Εδώ είναι μερικά σχόλια για το κοτόπουλο με χόρτα:

  • Γεύση: Το κοτόπουλο με χόρτα έχει μια πλούσια και αρωματική γεύση. Η νοστιμιά του κοτόπουλου συνδυάζεται αρμονικά με τη φρεσκάδα των χόρτων, δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Θρεπτική αξία: Το κοτόπουλο με χόρτα είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό φαγητό. Το κοτόπουλο είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ τα χόρτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
  • Προετοιμασία: Το κοτόπουλο με χόρτα είναι ένα σχετικά εύκολο φαγητό στην προετοιμασία. Η βασική συνταγή είναι απλή και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνολικά, το κοτόπουλο με χόρτα είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο ψημένες σε χυμό πορτοκαλιού

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και πορτοκάλι

Υλικά

1 κοτόπουλο 1300-1400 γρ. κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό πατάτες
αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
χυμό από 3 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
αποξηραμένες πιπερίτσες (εάν υπάρχουν, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο ταψί κόβετε τις πατάτες και μαζί με το κοτόπουλο τα αραδιάζετε στο ταψί.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε στο μπλέντερ ή με το σύρμα μέχρι
να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο κοτόπουλο και τις πατάτες και κατόπιν τα ανακατεύετε όλα μαζί με το
χέρι.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 ᵒC.
Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45-50 λεπτά για να ροδίσουν οι πατάτες
και το κοτόπουλο.
Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με τις πατάτες περιχύνοντας με τη σάλτσα. Είναι φανταστικό!!

Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΣπετσοφάι με ρύζι μπασμάτι
Επόμενο άρθροΜπατζίνα με κολοκυθάκι: Μια παραδοσιακή ελληνική πίτα με πλούσια γεύση και αρώματα