Κοτόπουλο ψητό με πεστο
Αυτή η συνταγή Κοτόπουλο ψητό με πέστο με τυρί μοτσαρέλα, είναι ψημένα στήθοι κοτόπουλου που σερβίρονται με σάλτσα πέστο και φρέσκες ντομάτες. Ένα γρήγορο και εύκολο βραδινό δείπνο γεμάτο γεύση ❤
Υλικά 🛒
Μαρινάδα κοτόπουλου:
2 Στήθη Κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευματα
Ντομάτες –
Τοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέταρτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι πιπέρι
Επικάλυψη:
Πέστο βασιλικού
Φέτες μοτσαρέλας
Εκτέλεση:
Μαρινάδα κοτόπουλου
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα σφυρί κρέατος ισιώστε το παχύ μέρος του στήθους. Αλείφουμε τα στήθη με τη μαρινάδα κοτόπουλου.
Ντομάτες –
Ρίχνουμε τις ντομάτες στο ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
Κοτόπουλο & Συναρμολόγηση –
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές (δεν χρειάζεται να ψηθεί γιατί θα
συνεχίσουν να ψήνονται στο φούρνο) και μεταφέρουμε σε ταψί λαδωμενο. Καλύψτε κάθε κοτόπουλο με φέτες μοτσαρέλα και ψήστε μέσα φούρνο στους
200C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος του στήθους κοτόπουλου.
Αφαιρέστε από το φούρνο. Γεμίστε κάθε κοτόπουλο με περίπου 3 κουταλιές της σούπας πέστο, μια ντομάτες και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως.
Καλή Απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ψητό κεμπάπ κοτόπουλου στο φούρνο
Υλικά
1 κόκκινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό στήθη κοτόπουλου
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι λάδι
Σάλτσα
4 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση
Ανακατευουμε όλα τα υλικα της σάτσας και την αφήνουμε στην άκρη
Αλέθουμε στο multi την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε. Βάζουμε το μείγμα στο σουρωτήρι και το σουρώνουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο το βάζουμε λίγο λίγο στο multi και το αλέθουμε.
Το αδειάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον μαιντανό,το ξύσμα,το αλεύρι,το αλάτι,την πάπρικα,τον κόλιανδρο και το πιπέρι.Βάζουμε και το σουρωμενο κρεμμύδι με την πιπεριά.
Τέλος βάζουμε το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα απ τις 2 ώρες βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεμπάπ πάνω στα καλαμάκια.
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί βάζουμε μια σχάρα και τοποθετούμε τα κεμπάπ.Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C.
Παιρνουμε την έτοιμη σάλτσα και αλείφουμε τα κεμπάπ. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.Βγάζουμε γυρίζουμε τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και από την άλλη πλευρά.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με τορτίγιες η πατάτες τηγανιτές.
Καλή Απόλαυση