Κοτοσαλάτα

Υλικά:

1 κομμάτι βραστό στήθος κοτόπουλου – 160 g
50 γρ σέλινο
2 βραστά αυγά
1 πολύ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
νιφάδες καυτερής πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
150 γρ γιαούρτι
10 g μουστάρδα Dijon
μερικά κλωνάρια πράσινου μαϊντανού

Εκτέλεση:

Έβρασα το στήθος κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ζωμό στον οποίο είναι βρασμένο το κοτόπουλο,
μπορείτε να προσθέσετε μερικά λαχανικά και θα έχετε μια σούπα που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε σε διάφορα φαγητά.
Εάν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως, μπορείτε να το καταψύξετε.
Επίσης έβρασα τα αυγά για 9 λεπτά από τη στιγμή που έβρασε το νερό και μετά τα ξεφλούδισα.
Κόβω το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους.

Έκοψα τα κρεμμύδια, έκοψα πρώτα τα αυγά και μετά τα έκοψα σε κύβους το κοτόπουλο. Ψιλοέκοψα και τα κοτσάνια του σέλινου.
Τα βάζω όλα σε ένα μπολ, καρυκευμένα με αλάτι, πιπέρι, νιφάδες καυτερής πιπεριάς.
Έριξα το χυμό λεμονιού κατευθείαν πάνω στο κρέας, για να νιώσω πιο έντονη τη γεύση. Επιπλέον, θα μειώσει την ανάγκη για πολύ αλάτι.

Ετοίμασα το ντρέσινγκ ανακατεύοντας ελληνικό γιαούρτι με μουστάρδα.
Το έβαλα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεψα και μετά πρόσθεσα φρεσκοκομμένο πράσινο μαϊντανό.

Η σαλάτα είναι έτοιμη και μπορεί να καταναλωθεί.

Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε περισσότερη σαλάτα, μπορεί να είναι μόνο για ένα άτομο, αλλά σίγουρα αρκεί για 2 άτομα.

Μου αρέσει πολύ αυτή η σαλάτα. Έχει ευχάριστες υφές και πολύ καλή γεύση.
Μπορείτε να φάτε σαλάτα διαίτης κοτόπουλο με σκέτο σέλινο, χωρίς ψωμί αν κάνετε δίαιτα.

Σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ χορταστικό και δεν χρειάζεστε ψωμί.

ΠΗΓΗ: https://divainbucatarie.ro/