Κουλουράκια με ελιές
Αυτά τα κουλουράκια είναι:
- Τέλεια τραγανά: Η εξωτερική πλευρά είναι χρυσαφένια και τραγανή, ενώ η εσωτερική παραμένει μαλακή και αφράτη.
- Πλούσια σε γεύση: Η αλμυρή γεύση των ελιών δένει υπέροχα με την υπόγλυκη γεύση της ζύμης, δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
- Πολύ εύκολα στην παρασκευή: Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να τα φτιάξουν με ευκολία.
- Ιδανικά για κάθε περίσταση: Ταιριάζουν για κολατσιό, για ορεκτικό, για συνοδευτικό στο κρασί ή το τσίπουρο, ή ακόμα και για κέρασμα στους καλεσμένους σας.
Μερικές ακόμα σκέψεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως τυρί, ρίγανη ή θυμάρι.
- Μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, όπως μπαστουνάκια, σπείρες ή καρδιές.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή με τριμμένο τυρί πριν τα ψήσετε.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!
Tip: Για ακόμα πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Υλικά:
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ελιές ροδέλες
- Αλεύρι όσο πάρει
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκάλι με το σπορέλαιο.
- Προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε καλά.
- Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι και το μπεικιν, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
- Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι για επιπλέον γεύση.
- Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σουσάμι με nigella (μαυροκούκι).
- Μπορείτε να φτιάξετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, όπως στρογγυλά, μακρόστενα ή σε σχήμα U.
- Τα κουλουράκια με ελιά μπορούν να φυλαχθούν σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Skenderi