Κουλουράκια με ελιές

Αυτά τα κουλουράκια είναι:

  • Τέλεια τραγανά: Η εξωτερική πλευρά είναι χρυσαφένια και τραγανή, ενώ η εσωτερική παραμένει μαλακή και αφράτη.
  • Πλούσια σε γεύση: Η αλμυρή γεύση των ελιών δένει υπέροχα με την υπόγλυκη γεύση της ζύμης, δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
  • Πολύ εύκολα στην παρασκευή: Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να τα φτιάξουν με ευκολία.
  • Ιδανικά για κάθε περίσταση: Ταιριάζουν για κολατσιό, για ορεκτικό, για συνοδευτικό στο κρασί ή το τσίπουρο, ή ακόμα και για κέρασμα στους καλεσμένους σας.

Μερικές ακόμα σκέψεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως τυρί, ρίγανη ή θυμάρι.
  • Μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, όπως μπαστουνάκια, σπείρες ή καρδιές.
  • Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή με τριμμένο τυρί πριν τα ψήσετε.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!

Tip: Για ακόμα πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Υλικά:

  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ελιές ροδέλες
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • 1 κουταλάκι μπεικιν
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό πορτοκάλι με το σπορέλαιο.
  2. Προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε καλά.
  3. Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι και το μπεικιν, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Πλάθετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και πασπαλίστε τα με σουσάμι.

κουλουράκια με ελιές

  1. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι για επιπλέον γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το σουσάμι με nigella (μαυροκούκι).
  • Μπορείτε να φτιάξετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, όπως στρογγυλά, μακρόστενα ή σε σχήμα U.
  • Τα κουλουράκια με ελιά μπορούν να φυλαχθούν σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Skenderi