Κουλουράκια πορτοκαλιού

Αρωματικά, τραγανά, γεμάτα με την γλυκιά γεύση του πορτοκαλιού… Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, ιδανικά για κάθε στιγμή!

Τι μου αρέσει:

  • Η υπέροχη μυρωδιά πορτοκαλιού που πλημμυρίζει την κουζίνα κατά το ψήσιμο.
  • Η τραγανή υφή που έρχεται σε αντίθεση με την μαλακή και αφράτη μπουκιά.
  • Η ισορροπημένη γεύση πορτοκαλιού και ζάχαρης, που δεν είναι ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ πικρή.
  • Η ευελιξία τους! Μπορώ να τα απολαύσω σκέτα, με καφέ, τσάι ή γάλα.
  • Η ευκολία στην παρασκευή τους. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να φτιάξουν νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού.

Σας προτείνω:

  • Να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού για πιο έντονη γεύση.
  • Να πειραματιστείτε με διάφορα σχήματα και μεγέθη.
  • Να τα προσφέρετε σε φίλους και οικογένεια ως δώρο ή κέρασμα.

Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας είτε τα αγοράσετε έτοιμα, τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι μια γλυκιά απόλαυση που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

450 γρ. μαλακό βούτυρο
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 ολόκληρα αυγά
2 κρόκοι αυγών
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγών με 1 κουταλιά της σούπας νερό (για επάλλειψη)
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίξτε τους κρόκους, το χυμο πορτοκαλιού που εχετε διαλύσει μεσα την σοδα,
το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεψτε με το γάντζο σε μιξερ βασης
ή με τα χέρια σας.
Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να
σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Φτιάξτε μπαλάκια από τη ζύμη και δώστε τους το σχήμα που θέλετε (π.χ. στρογγυλά, μακρόστενα, πιρούνι).
Χρησιμοποίησα μια κουταλιά της σούπας για να μετρήσω το κάθε κουλουρακι.
Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.


Χτυπήστε τους 2 κρόκους αυγών με το νερό και αλείψτε τα κουλουράκια.
Πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε.
Ψήστε τα κουλουράκια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της Jacinda Ojeda

Προηγούμενο άρθροΠατατο-ρολό έκπληξη! Γεμάτο τυριά και αλλαντικά!
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με πιπεριές και μελιτζάνα