Κουλουράκια βανίλιας βουτύρου

Υλικά

250 γρ.βουτυρο θερμοκρασία δωματίου
130 γρ.αχνη
1 αυγό και 1 για επάλειψη
40 γρ.λαδι ελαφρύ
40 γρ.γαλα πλήρες
1 κ.γ.μπεικιν
2 βανίλιες
450 γρ.αλευρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

Ζημωνω τα υλικά με το χέρι φτιάχνω τη ζύμη μου και τη παγώνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Φτιάχνω τα κουλουράκια ότι σχήμα μου αρεσει τα αλείφω με αυγό που έχω χτυπήσει με 1κ.σ γαλα τα ψήνω σε φούρνο
στον αέρα 160 μέχρι να ροδισουν περίπου είκοσι λεπτά.
Εγώ έφτιαξα δύο ταψιά ενδιάμεσα στο ένα με το άλλο το ξαναεβαλα ψυγείο και λίγο λίγο αλευρακι στον πάγκο γιατί μαλακώνει η ζύμη !

H Εκτέλεση είναι της Μαρια Ροβιθακη και η συνταγή της Theni Sotiropoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια δίχρωμα

Κουλουράκια δίχρωμα

Υλικά

1 κιλό ανάλατο βούτυρο ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
4 αυγά συν 2 κρόκοι ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας.
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις περ

για την σοκολάτα
1/4 κουπας ζεστό νερό
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
170 gr μαυρη σοκολάτα ψιλοκομμένη Χρησιμοποίησα σταγόνες σοκολατας
1 κγ στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

Για την σοκολάτα
Βάλτε όλα τα υλικα σε ένα μπολ και βάλτε φούρνο μικροκυμάτων 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε να κρυώσει και ανακατέψτε να γινει σαν κρέμα πριν την προσθέσετε στη ζύμη!!! Προσέξτε να μην καείτε μόνο 20 Sec !!

Για την ζύμη
Χτυπάμε τη ζάχαρη βουτύρου στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά και χτυπαμε για 5-6 λεπτά
Ανακατευουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ξυσμα τα ριχνουμε σταδικά στο κάδο του μιξερ με με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μεχρι να παρουμε μια μπισκοτενια ζυμη.
Αφαιρούμε τη μισή ζύμη απο το μίξερ. Προσθέστε σιγά σιγά την ΔΥΟΜΕΝΗ σοκολάτα στην ζύμη στο κάδο και χτυπήστε
Αν είναι κολλώδης η ζυμη προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αφήστε τις ζύμες να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σκεπασμένες με μια πετσέτα. Εφτιαξα τα δικά μου ως στεφάνια πέρασα με πινέλο ασπράδι αυγού ψήσιμο 180 βαθμους να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφένιο
χρώμα

Η συνταγή είναι από τα DIMITRAS DISHES So good!
Η Εκτέλεση της Tina Iliou

Προηγούμενο άρθροΑυγοσαλάτα
Επόμενο άρθροΚυπριακοί Κεφτεδες  (με την τριμμένη ωμή πατάτα).