Μελοκούλουρο με σοκολάτα

Συστατικά

Αλεύρι 350 γρ
Μέλι 1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη 220 γρ
Μπεικιν παουντερ 15 γρ
Σόδα 1/2 κουτ
Αλάτι 1/4 κουτ
Ζάχαρη βανίλιας 2 γρ
Ζεστό γάλα (βραστό νερό) 200 ml
Φυτικό λάδι 85 γρ
Κακάο 50 γρ
Κάρδαμο 1 / 2 κουτ
Κανέλα 1 / 2 κουτ
Τζίντζερ 1 / 2 κουτ
Αυγό (κρόκος) 1 τεμ

Γλάσσο
Αυγό 1 τεμ
Ζάχαρη άχνη 150 γρ
Χυμός λεμονιού 1/2 κουτ

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και όλα ανακατεύονται καλά.
Προσθέτω μετά το ζεστό γάλα και ανακατεύω να διαλυθούν και να μην υπάρχουν σβώλοι
και έτσι προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε και προσθέστε το μέλι.


Εδώ τώρα προσθέτω κακάο και ανακατεύω.

Ξεχωριστά σε άλλο μπολ προσθέστε μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και την σόδα και αναμειγνύουμε τα πάντα να ενοποιηθούν

Στο αρχικό υγρό μείγμα προσθέστε καρυκεύματα κάρδαμο, κανέλα, τζίντζερ και ανακατέψτε
και μετά προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατευετε καλά να πάρει μία συνοχή ζύμης.


Η ζύμη πρέπει να είναι ένα παχύρρευστο κολλώδες μειγμα. Δεν σας συμβουλεύω να το
ζυμώσετε με τα χέρια σας γιατί τότε πρέπει να προσθέσετε αλεύρι πολύ αλεύρι για τη ζύμη
και γινει σκληρό, έτσι είναι καλύτερα με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ανακατευουμε να ενσωματωθεί στην ζύμη.


Η ζύμη γίνεται υπέροχη, ζυμώνεται καλά μέχρι να μαλακώσει

Βγάζω με την σπάτουλα λίγη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την πλαθω λιγο με τα χέρια και μετα την ανοίγω με τον πλάστη σε πάχος μερίπου 8 χιλιοστών


Με ένα ποτηρι κρασιού (διαμετρο 6 εκ) κόβω την ζύμη ή με διάφορα σχήματα και τοποθετώ τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος


Κάνω το ίδιο μέχρι να τελειωσει η ζύμη
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς από 12 έως 15 λεπτά

Για την επάλλειψη
Αναμιγνύουμε το ασπράδι του αυγού με την ζάχαρη άχνη να κρεμμωσει ελαφρώς
(να γίνει λευκό γυαλιστερό και ιξώδες)
Προσθέστε χυμό λεμονιού ένα κουτάλι και χτυπήστε ξανά και έτσι είναι έτοιμο

Μόλις βγουν απο το φούρνο και κρυώσουν λίγο τα κυλάμε στο γλασσο και απλώστε σε ένα
πλέγμα έτσι ώστε το λούστρο να στεγνώσουν και αν θέλετε πασπαλίστε και με άχνη από πάνω


Είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά και απαλά τρυφερά

Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να τα φτιάξουν

Suscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο υγρό Κέικ με Φρούτα
Επόμενο άρθροΜάθετε μόνο πώς να φτιάξετε τέλεια το στήθος κοτόπουλου!