Κουλουράκια με 5 υλικά
Εύκολα Κουλουράκια με 5 υλικά. Θα λατρέψετε αυτά τα κουλουράκια! όπως και εμείς όταν τα είδαμε στο με πολλές άλλες καταπληκτικες συνταγές. Λοιπόν, αφού διαβάσετε αυτή την συνταγή πηγαίνετε στην κουζίνα για να τα φτιαξετε. Θα δείτε ότι έχετε σίγουρα τα 5 υλικά που χρειάζονται για να φτιάξετε αυτά τα εύκολα κουλούρια στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή. Τίποτα ιδιαίτερο εδώ παιδιά. Απλά απλά υλικά για να φτιάξετε ένα καταπληκτικό κουλουρι.
Συστατικά
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο περίπου
4 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια φυτικό λάδι ή άλλο λάδι με ήπια γεύση
1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά μεγάλα
1/4 φλιτζάνι σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση
Προσθέστε το λάδι και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ σας. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. 3 φλιτζάνια φυτικό λάδι, 1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
Κοσκινίζουμε 5 ¾ φλιτζάνια αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι κοσκινισμένο. Το μείγμα της ζύμης πρέπει να φύγει από τις άκρες του μπολ σας . Αν όχι, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο κοσκινισμένο αλεύρι, λίγο τη φορά. Χρησιμοποιούμε συνολικά 6 φλιτζάνια + 1 κ.σ αλεύρι κοσκινισμένο. Η ζύμη σας πρέπει να είναι κολλώδης, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να την κάνετε μπάλα.
Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περισσότερο αφήσετε τη ζύμη να καθίσει, τόσο πιο ευκολη να την δουλεψετε θα είναι.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 °C
Διαμορφώστε τα κουλουρακια σας σε σχημα “S”. Αν θέλετε, μπορείτε να απλώσετε λίγο σουσάμι στην επιφάνειά σας που χρησιμοποιείτε για να τυλίγετε
τα κουλουρακια και να κυλήσετε λίγο σουσάμι πάνω στα κουλουρακια, καθώς τα πλάθετε.
Για να γίνει κάθε κουλουρακι μετράμε τη ζύμη και έχουμε διαπιστώσει ότι το καλύτερο βάρος ανά κουλουράκι είναι μεταξύ 28-30 γραμμάρια και 10-12 εκ μήκος, πριν το σχηματισουμε. Τοποθετείτε τα κουλουράκια σας σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου σας για περίπου 18 λεπτά. Στο σημάδι 15 λεπτών, περιστρέψτε το ταψί σας και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και το κάτω μέρος να ροδίσουν.
Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν στο φύλλο μπισκότων για 2 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.
Αυτη την συνταγή την είδαμε στο miakouppa όπου μπορείτε να δείτε και βιντεο απο την συνταγή
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουλουράκια Πορτοκαλιού
Η πιο αφράτη και τραγανή παραδοσιακή συνταγή πασχαλινών κουλουριών που έχετε φτιάξει! Αυτά τα γλυκά πασχαλινά κουλουράκια ψήνονται πολύ γρήγορα, είναι τόσο διασκεδαστικά και είναι εξαιρετικά εθιστικά! Ανακαλύψτε πώς να τα ψήσετε στην τελειότητα με αυτή την παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
13 γρ αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (2,5 κουταλιές της σούπας, επίπεδη).
Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε αμμωνία ψησίματος ή δεν σας αρέσει η γεύση, μπορείτε να το αντικαταστήσετε
με 2,5 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ διπλής δράσης.
1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό (130 ml)
4 μέτρια αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (απλό)
2 κρόκοι αυγών και 1 κ.σ. νερό για το γλασάρισμα των κουλουρακιών
Πως να τα φτιάξετε
Για να ετοιμάσετε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια, ξεκινήστε ανακατεύοντας το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να γίνει κρεμώδες και αφράτο. (Μόλις αρχίσετε να ετοιμάζετε αυτή τη συνταγή για κουλουράκια, φροντίστε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να ειναι χλιαρό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέστε την αμμωνία και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνω στην άκρη.
Στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ενώ ανακατεύουμε, αφήνοντας χρόνο να απορροφηθεί το καθένα, πριν προσθέσουμε ένα άλλο. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα γάλακτος και αμμωνίας και
ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει πολύ.
Καλύπτουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια με λίγη πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε καθαρή επιφάνεια εργασίας, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και σχηματίζουμε μακριά κορδόνια. Πλάθετε με τα χέρια σας τα κουλουράκια δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλετε.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν πολύ όταν ψηθούν. Για αυτή τη συνταγή για κουλουράκια θα χρειαστείτε περ. 4-5 μεγάλα ταψιά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών που θα φτιάξετε.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και 1 κουταλιά της σούπας νερό και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε με πινέλο τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τελείως και να ροδίσουν εξωτερικά
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχεία για έως και τρεις εβδομάδες.
Καλή Απόλαυση