Kουλούρια με σουσάμι και τυρί.

Τα κουλούρια με σουσάμι και τυρί φέτα και παρμεζάνα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό. Η ζύμη τους είναι αφράτη ενώ το τυρί προσθέτει πλούσιο άρωμα και γεύση. Το σουσάμι, από την άλλη πλευρά, δίνει μια τραγανή υφή.

Η συνταγή που δοκίμασα ήταν σχετικά απλή και εύκολη στην εκτέλεση. Η ζύμη ζυμώθηκε εύκολα και φούσκωσε καλά. Τα κουλουράκια ψήθηκαν τέλεια, με μια χρυσαφένια κρούστα και μια μαλακή, υγρή γέμιση.

Η γεύση των κουλουριών ήταν εξαιρετική. Η φέτα ήταν αλμυρή και πικάντικη, ενώ η παρμεζάνα έδινε μια ελαφριά γλυκιά και καπνιστή γεύση. Το σουσάμι συμπλήρωνε τέλεια τη γεύση των τυριών.

Συνολικά, τα κουλουράκια με σουσάμι και τυρί φέτα και παρμεζάνα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό. Είναι εύκολα στην παρασκευή και η γεύση τους είναι εκπληκτική.

Υλικά

2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ,
1 και 1/2 κουπα αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπήστε τ’ αυγά με την φέτα και την παρμεζάνα, προσθέστε λιωμένο βούτυρο, αλεύρι με ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
πάουντερ, σε μια κολλώδη ζύμη, ανακατέψτε με ένα πιρούνι, μην ζυμώσετε.
Από αυτό το κολλώδες μείγμα βγάζω με ένα κουτάλι σουπας μειγμα και τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ανοίγω τρύπες
με το δάχτυλο και σχημαριζω τα κουλούρια. Από πάνω πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς με ανεμιστήρα μέχρι να γίνουν ή να ροδίσουν όπως επιθυμώ. Μμμμ…
😋😋😋

Και να είστε υγιείς και πολύ θετικοί!

H συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Τι θα χρειαστείτε για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

400γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος (Το ζητάτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
400γρ φυτίνη
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 βανίλιες
1,5 με 2 κιλά αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση για τα Σμυρνέικα κουλουράκια:

Βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και την φυτίνη μέσα σε ένα μεγάλο μπόλ. Χτυπάμε το βούτυρο και την φυτίνη με μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και στην συνέχεια τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα. ( Ρίχνουμε την σόδα μέσα στον χυμό πάνω από το μπολ γιατί το μείγμα θα αφρίσει και θα αρχίσει να χύνεται έξω από το ποτήρι).

Μέσα στο αλεύρι προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Και ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάω να ρίχνω αλεύρι όταν έχω μια λεία και μαλακή ζύμη.
Αφήνω την ζύμη μου μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί για μια ώρα και καλύπτω το μπολ με μεμβράνη.
Στην συνέχεια πλάθω τα Σμυρνέικα κουλουράκια μου και τα ψήνω στους 180 βαθμους στον αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν!

Καλή επιτυχία! Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε!

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια γιαουρτιού!!
Επόμενο άρθροΧαλβάς στο φούρνο