Κρεμμυδοκεφτέδες με ντομάτα

Στις μέρες μας σπάνια τους μαγειρεύει κανείς, αλλά μάταια. Πολύ νόστιμο και οικονομικό!
Παλαιότερα, οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν συχνά αυτή τη συνταγή στις κουζίνες τους, αλλά τώρα έχει ξεχαστεί. Οι κρεμμυδοκεφτέδες είναι πολύ νόστιμοι και φθηνοί.
Μπορούν να παρασκευαστούν όταν δεν υπάρχει κιμάς στο σπίτι, αλλά θέλετε πολύ να ταΐσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα νόστιμο δείπνο.
Αυτοί οι κρεμμυδοκεφτέδες ταιριάζουν υπέροχα με οποιοδήποτε συνοδευτικό.

👉Προϊόντα:

2 μεγάλα κρεμμύδια.
1 μεγάλη Πατάτα
Σιμιγδάλι 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά για γεύση.
Άνηθος για γεύση.
1 λίτρο χυμό ντομάτας.

👉Μαγείρεμα:

1. Το κρεμμύδι πρέπει να είναι ψιλοκομμένο. Τρίβουμε τις πατάτες με τον τρίφτη.
2. Αναμείξτε τα κομμάτια κρεμμυδιού με τις πατάτες. Αλάτι και πιπέρι ως συνήθως.
Τοποθετήστε εδώ τον ψιλοκομμένο άνηθο. Για να βελτιώσετε τη γεύση των κρεμμυδοκεφτέδων και ένα ιδιαίτερο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. αν θέλετε σάλτσα σόγιας.

2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο μπολ με τα κρεμμύδια και τις πατάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσουν. Στη συνέχεια πλάθετε τους κεφτέδες.
3. Ζεσταίνουμε λάδι (φυτικό) και τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
4. Τοποθετούμε όλες τους κεφτέδες σε ένα τηγάνι με ψηλές πλευρές, ρίχνουμε ένα λίτρο χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Μια άλλη επιλογή είναι να το βάλετε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, και να το ψήσετε για 15 λεπτά.
Παρόμοιοι κεφτέδες μπορούν να γίνουν και με μανιτάρια.
Πρέπει να τεμαχιστούν σε μικρά κομμάτια, να τηγανιστούν χωριστά και να βγουν από το λάδι,
στραγγίζοντάς το. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα κύρια υλικά.
Είναι επίσης καλή ιδέα να προσθέσετε δύο αυγά εδώ.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι Gulya Gladkih

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά

10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξηρά τριμμένα
2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα φέτα νηστίσιμη κομματάκια (μπορούμε να μην βάλουμε)
2 Κούπες ντομάτα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
500 γραμμ αλεύρι που φουσκώσει μονο του
Λάδι ( ελαιόλαδο χρησιμοποιώ για να τηγανίζω

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό όσο πάρει, παίρνουμε κουταλιές σούπας από το μίγμα τηγανίζουμε σε
μέτρια φωτιά στο 7. Βγάζουμε τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας στραγγίζω τα περιττά λάδια σερβίρουμε .

Πηγή: Anastasia Goris