Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες . Το πόσο νόστιμοι είναι δεν θα σας αφήσει να φάτε μόνο έναν αλλά πολλούς !!

Υλικά

1+1/2 φλ.αλευρι γ.ο.χ
3 μέτρια κρεμμύδια
ζάχαρη
2 κ.γ.μπεικιν
πιπέρι,αλάτι
κύμινο, φρέσκο δυοσμο

Εκτέλεση

Ψιλοέκοψα τα κρεμμύδια,τα πασπαλισα με λίγο αλάτι, ζάχαρη και τ’αφησα να σταθούν 2 ώρες.
Προσθεσα το αλευρι, μπεικιν, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, δυοσμο και λίγη ακόμα ζάχαρη.
Τελος το χλιαρό νερό, τόσο ώστε να πετύχουμε έναν ωραίο χυλό ( όπως κολοκυθοκεφτέδες).
Ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού…τηγάνισα σε ηλιέλαιο!😀😉  Όταν πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να φυγουν τα πολλά λαδια

Η Συνταγή είναι της Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κρεμμυδοκεφτέδες

Υλικά

10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξηρά τριμμένα
2 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα φέτα νηστίσιμη κομματάκια (μπορούμε να μην βάλουμε)
2 Κούπες ντομάτα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
500 γραμμ αλεύρι που φουσκώσει μονο του
Λάδι ( ελαιόλαδο χρησιμοποιώ για να τηγανίζω

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό όσο πάρει, παίρνουμε κουταλιές σούπας από το μίγμα τηγανίζουμε σε
μέτρια φωτιά στο 7. Βγάζουμε τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας στραγγίζω τα περιττά λάδια σερβίρουμε .

Πηγή: Anastasia Goris