Kριτσίνια καρότου

Τα κριτσίνια καρότου είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα ελαφρύ σνακ ή ένα πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Είναι εύκολα στην παρασκευή και μπορείτε να τα φτιάξετε με λίγα υλικά, όπως αλεύρι, καρότο, ελαιόλαδο και αλάτι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μυρωδικά και μπαχαρικά για περισσότερη γεύση, όπως πάπρικα, κύμινο ή θυμάρι.

Αυτά τα κριτσίνια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και αναζητούν μια υγιεινή εναλλακτική στα αλμυρά σνακ.

Yλικά

1 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο η ελαιόλαδο για 50 τεμάχια
1 κούπα τσαγιού λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
αλεύρι κίτρινο σταρένιο όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη η ζύμη μας

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά,
μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γρ. και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαστουνάκια των 20 εκ. ή και σε κρίκους

Τοποθετούμε τα κριτσίνια στο ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα κριτσίνια με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

Η Συνταγή είναι της Antigoni Diakatou

Προηγούμενο άρθρο3 Υλικά, Χωρίς Βούτυρο και Λάδι: Φτιάξτε Αφράτα Καρυδωτά!
Επόμενο άρθροΣτρούντελ με ζουμερά μήλα και καρύδια – Πλούσια γεύση