Απολαύστε την απόλυτη απόλαυση του φρεσκοψημένου κρουασάν! Χειροποίητη ζύμη από μόλις 2 υλικά, φουσκώνει μαγικά στο φούρνο και δημιουργεί ένα αέρινο, τραγανό εξωτερικό και πλούσια γέμιση

H Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά:

500 γραμμάρια γιαούρτι (οποιοδήποτε είδος)
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση της αρεσκείας σας (π.χ. τυρί, σοκολάτα, ζαμπόν)

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια σου μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη
που δεν κολλάει στα χέρια.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Άνοιξε τη ζύμη σε ένα φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Κόψε τη ζύμη σε τρίγωνα όπως βλέπετε στο βίντεο.
Τοποθέτησε τη γέμιση της επιλογής σου στη φαρδιά πλευρά του τριγώνου και τύλιξε το προς την κορυφή σχηματίζοντας ένα κρουασάν.
Πριν ψήσεις τα κρουασάν, μπορείς να τα αλείψεις με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να πάρουν ένα λαμπερό χρώμα.

Τοποθέτησε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

Για πιο αφράτα κρουασάν, μπορείς να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για περισσότερη ώρα.
Για γέμιση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκές ή αλμυρές επιλογές, όπως τυρί φέτα, γραβιέρα, σοκολάτα, μαρμελάδα, ζαμπόν και τυρί κρέμα.