Κρουασανάκια

Αυτή η συνταγή για κρουασανάκια είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα είναι αφράτα, βουτυρένια κρουασανάκια που θα λατρέψετε! Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε, από μαρμελάδα και σοκολάτα μέχρι κρέμα ζαχαροπλαστικής ή τυρί.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη συνταγή: Ιδανική για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο.
  • Αφράτα και βουτυρένια: Τα κρουασανάκια λιώνουν στο στόμα!
  • Πολύπλευρα: Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε.
  • Επιτυχημένη συνταγή: Έχει λάβει άριστες κριτικές από όσους την έχουν δοκιμάσει.

Προτάσεις:

  • Χρησιμοποιήστε βούτυρο καλής ποιότητας για καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στη ζύμη για extra άρωμα.
  • Αν θέλετε τα κρουασανάκια σας πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο ζάχαρη στη ζύμη.
  • Για πιο τραγανή υφή, ψήστε τα κρουασανάκια για λίγο περισσότερο χρόνο.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας για κρουασανάκια.

Συστατικά:

500 γρ αλεύρι
20 γρ μαγιά
250 ml ζεστό νερό
50 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κγ ζάχαρη
σουσάμι
άπαχη μαγιονέζα (για επικάλυψη (ή λιώστε μαργαρίνη-βούτυρο)

Παρασκευή:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 C για να ζεσταθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τη μαγιά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλεύρι, 250 ml χλιαρό νερό, 50 ml λάδι, ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε 500 γρ αλεύρι και αλάτι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια λεία ζύμη. Όλα γίνονται αμέσως, μην αφήσετε τη μαγιά ή τη ζύμη να φουσκώσει.
Ανοίγουμε από τη ζύμη έναν κύκλο πάχους 2-3 mm και την κόβουμε σε 16 μέρη.
Μπορείτε να φτιάξετε γλυκά και αλμυρά ρολά. Μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα, κρέμες ή να τα αφήσετε άδεια.

Τυλίγουμε τα τρίγωνα σε ρολά. Αλείφουμε τα ρολά με άπαχη μαγιονέζα ή λιωμένη μαργαρίνη (βούτυρο ή αυγό, αν δεν νηστεύουμε)
και πασπαλίζουμε πάνω τους σουσάμι. Ψήνουμε στους 190C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: recepti.com