Κέικ Πορτοκάλι-καρότο

Συστατικά:

✓5 αυγά
✓2 κούπες ζάχαρη
✓ δύο φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
✓2 μεγάλα καρότα
✓1 μικρό φλιτζάνι λάδι
✓2 πακέτα μπέικιν πάουντερ
✓1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
✓4 φλιτζάνια αλεύρι

Από πάνω
✓καρύδι ψιλοκομμένο
✓Σουσάμι

Πώς να το μαγειρέψω:

Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού (τρίβουμε το ξύσμα πριν στύψουμε το πορτοκάλι), το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και
το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο, λαδωμένο παραλληλόγραμμο ταψί και πασπαλίστε με σουσάμι και στη συνέχεια χοντροκομμένα καρύδια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤσακιστές Πατάτες με σάλτσα και τυρί
Επόμενο άρθροΚεκάκια σοκολάτας καρύδας