Υλικά

Παντεσπάνι:
6 αυγά
1-1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνες αλεύρι γ.ο.χ. (η φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
2 κ.γλ. bakin(αν δε βάλατε φαρίνα)
3-4 βανίλιες

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
2 αυγά χτυπημένα
8 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 βιτάμ
3-4 βανίλιες
1-1/2 ποτήρι ζάχαρη

Γλάσο:
2 ποτήρια νερό
5-6 κ. σούπας κακάο 4 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου
4 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου
2 κ.σ. βιτάμ
1-1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το παντεσπανι
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Μετά ρίχνω το αλεύρι και το bakin Αδειάζω το μίγμα σε μεγάλο πυρέξ η ταψί 32 επί 27
όχι μικρότερο που έχω στρώσει μέσα
λαδόκολλα και ψήνω στους 160 αέρα για μισή ώρα ανάλογα το φούρνο.

Για την κρέμα
Όλα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Για το γλασσο
Όλα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει (αυτό το μίγμα θα γίνει αραιό)

Όταν βάλω το παντεσπάνι για ψήσιμο ξεκινάω την κρέμα.
Θέλουμε όλα να είναι καυτά.
Κόβουμε το ζεστό παντεσπάνι στη μέση και ρίχνουμε μέσα την καυτή κρέμα.
Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι και το πατάμε απαλά να ενώσει με την κρέμα.
Και στο τέλος το γλάσο και το ρίχνουμε καυτό πάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε το πυρέξ για λίγο να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Δεν κόβεται την ίδια μέρα και δεν σιροπιάζεται διότι τα μίγματα είναι καυτά και το παντεσπάνι παίρνει την υγρασία που χρειάζεται από τις κρέμες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Η συνταγή είναι της καςΓκόλφως Νικολού και η εκτέλεση της κας τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΜυδοπίλαφο: Μια Κλασική Μοναστηριακή Συνταγή
Επόμενο άρθροΚέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας