Λαδοκούλουρα με ρακή και πορτοκάλι

Αυτά τα λαδοκούλουρα είναι απλά υπέροχα! Η υφή τους είναι αφράτη και γευστική, ενώ η γεύση τους είναι πλούσια και γεμάτη με τα αρώματα από το καλαμποκέλαιο, το ρακί και τα μυρωδικά. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από ένα γρήγορο πρωινό μέχρι ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

400 γρ καλαμποκέλαιο
240 γρ ζάχαρη
100 ml ρακή
130 ml χυμός πορτοκαλιού
4 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα (διαλυμένη στο χυμό)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο (ποσότητες ανάλογα με τα γούστα σας)
Λίγο αλάτι
800-850 γρ αλεύρι
Σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ρακή, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού, χτυπώντας πάντα.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου στο μείγμα λαδιού, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Κάνω μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού,στη συνέχεια τα πλάθω μπαστουνακια τα περνάω από το σουσάμι και τα αραδιαζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα λαδοκούλουρα να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

λαδοκούλουρα

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά και σταφίδες, καρύδια ή άλλα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Αν θέλετε πιο τραγανά λαδοκούλουρα, ψήστε τα για λίγο παραπάνω χρόνο.
Μπορείτε να διατηρήσετε τα λαδοκούλουρα σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤο χοιρινό με πατάτες στην γάστρα που θα σας κάνει να το λατρέψετε
Επόμενο άρθροΗ γλυκιά κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα που θα σας κάνει να λιώσετε